25 mai 2014 | 10:06

Trancend JetDrive Lite – memorie extinsă accesibilă pentru MacBook

ACTUALITATE
Trancend JetDrive Lite -  memorie extinsă accesibilă pentru MacBook

Cardurile JetDrive Lite sunt dedicate extinderii capacităţii MacBook-urilor recente cu spaţiu mic de stocare.

transcend jetdrive-lite macbook

La prima vedere, cardurile JetDrive Lite de la Transcend par nişte SD-uri obişnuite. În realitate, acestea au o lungime egală cu aproape jumătate dintr-un card clasic. De fapt, respectiva lungime a fost gândită în aşa fel, încât să încapă integral într-un MacBook Pro cu Retina Display sau MacBook Air de generaţie recentă. Dacă vă aduceţi bine aminte, cei de la Apple nu au introdus de prea mulţi ani un slot de card pe marginea sistemelor sale portabile.

Ideea din spatele acestui produs este că, iniţial, nu aţi avut bani să vă luaţi un MacBook cu un SSD mai încăpător, de 256 sau 512 GB, iar acum vreţi să faceţi un upgrade. JetDrive Lite, pe lângă faptul că pot fi uitate pentru mult timp într-un laptop al gigantului din Cupertino datorită dimensiunii compacte, sunt disponibile în două variante. Cu 50 de dolari puteţi cumpăra un card de 64GB, în timp ce, contra sumei de 100 de dolari, primiţi un card de 128GB. Ca un mic detaliu de compatibilitate, nu uitaţi că un MacBook Air de 13 inci sau un MacBook Pro cu Retina Display funcţionează perfect cu ambele tipuri de card, în timp ce un MacBook Pro clasic este limitat la carduri de maxim 64GB. În ceea ce priveşte ratele de transfer aferente noilor tipuri de carduri, 95MB/s la citirea şi 60MB/s la scriere ar trebui să fie suficienţi pentru orice scenariu de utilizare.

Deşi sunt mari şanse ca aceste noi tipuri de memorii să poată fi achiziţionate de oriunde în viitorul apropiat, încercaţi să nu omiteţi faptul că nu pot înlocui un SD de dimensiuni normale intr-un aparat foto.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele