20 iun. 2014 | 12:40

Tot ce trebuie să ştiţi despre Android Wear, într-un clip [VIDEO]

ACTUALITATE
Tot ce trebuie să ştiţi despre Android Wear, într-un clip [VIDEO]

Dispozitivele cu Android Wear se pregătesc de lansare, o ocazie perfectă pentru ca noi să înţelegem mai bine cu ce se „mănâncă”.

google android-wear

Platforma de mobile a celor de la Google poartă numele Android, în timp ce sistemul de operare optimizat pentru gadgeturi purtabile al aceleiaşi companii se ascunde în spatele titulaturii Android Wear. Pentru că nu ne-am jucat încă cu un astfel de dispozitiv, este de apreciat un clip care ne ,,plimbă” prin toate detaliile aferente noului sistem.

Disponibil mai jos, clipul îl are pe post de vorbitor pe Timothy Jordan, responsabil de încurajarea dezvoltatorilor la Google. Pe lângă faptul că detaliază o serie de elemente de interfaţă, Jordan explică şi câteva alegeri pe care le-a făcut gigantul din Mountain View în realizarea platformei. În primul rând, atrage atenţia asupra faptului că nu se justifică să ai pe ceas icoane ca pe telefon, mai ales în contextul în care poţi interacţiona cu un folosind comenzi vocale.

Practic, întreaga platformă este o prelungire a volumului de funcţionalitate ascuns în Google Now. Totul începe cu comanda OK Google, iar cardurile de pe smartphone, cu notificări legate de vremea probabilă, detalii despre un zbor sau traseul până la muncă, sunt preluate şi afişate pe smartwatch. Tot acum aflăm opţiunile pe care le vor avea dezvoltatorii când vor începe să creeze aplicaţii pentru această nouă clasă de aparate. Pe lângă notificări pe care le luaţi la cunoştinţă, există şi un element de interactivitate incorporat într-un astfel de ceas inteligent ce vă permite să răspundeţi la un mesaj prin comenzi vocale.

În teorie, lucrurile arată foarte bine. Aşteptăm acum primele review-uri la şi Moto 360 pentru a ne lămuri dacă şi în practică situaţia va fi la fel de roz.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele