11 nov. 2014 | 18:17

Top aplicații de gaming retro: Jocurile copilăriei pe smartphone

VIDEO
Top aplicații de gaming retro: Jocurile copilăriei pe smartphone

În rubrica Top aplicații din emisiunea PLAYTECH de duminică, 9 noiembrie, am prezentat o serie de jocuri clasice care și-au găsit o a doua viață pe smartphone-uri.

top aplicatii

Top aplicații din emisiunea PLAYTECH a inclus următoarele jocuri: Doom, Wolfenstein, Pac-Man și, bineînțeles, Snake. Toate cele trei titluri garantează câteva ore de distracție pe cinste și o doză destul de mare de melancolie.

Top aplicații – Wolfenstein 3D

Wolfenstein 3D este un joc creat în 1992 de studioul id Software. Titlul este denumit de mulți părintele genului FPS și are, în continuare, un număr foarte mare de fani.

Povestea este următoarea: este cel de-al Doilea Război Mondial, iar soldatul B.J. Blazkowicz trebuie să parcurgă o serie de temnițe naziste și să se lupte cu soldații care îl venerează pe Hitler. .

Succesul jocului a determinat apariția unor noi titluri din aceeași serie, iar portarea lui pe Android și iOS demonstrează că și-a făcut un loc important în istoria jocurilor video.

Îl găsiți aici (Android) și aici (iOS)

Top aplicații – Doom

Doom a apărut în 1993 și a fost inspirat direct de către Wolfenstein 3D, fiind produs de același studio. Mecanica jocului este aceeași, în mare parte, însă povestea diferă exponențial.

În Doom, un soldat fără nume trebuie să lupte cu hoarde de demoni terifianți care au scăpat din Iad. Doom a depășit succesul Wolfenstein și a popularizat și mai mult genul FPS.

Îl găsiți aici (Android) și aici (iOS)

Top jocuri retro doom

 

Top aplicații – Pac-Man

Pac-Man este cel mai vechi joc din această listă. Titlul a fost dezvoltat în 1980 de japonezii de la Namco și a luat lumea cu asalt, ajungând pe o mulțime de platforme.

În Pac-Man ești o minge galbenă cu un apetit crescut și trebuie să parcurgi un labirint, să mănânci toate biluțele și să te ferești de fantome.

Îl găsiți aici (Android) și aici (iOS)

Top aplicații – Snake

Nu sunt foarte multe persoane care nu au jucat Snake. În perioada în care Nokia domina piața de telefoane mobile, iar bateria ținea o săptămână, Snake ne ajuta să trecem mai ușor peste plictiseală.

Cu toate că brand-ul Nokia a murit, situația nu este la fel și în cazul Snake.

Îl găsiți aici (Android) și aici (iOS)

[readmore]

Înregistrarea integrală a emisiunii este disponibilă mai jos.