03 aug. 2014 | 12:34

Sway, un nou serviciu cloud de la Microsoft?

ACTUALITATE
Sway, un nou serviciu cloud de la Microsoft?

Microsoft ar putea pregăti lansarea unui nou serviciu de cloud, numit Sway. Compania a cumpărat deja domeniul sway.com, potrivit Venture Beat.

Arhitectua Client Cloud

Jamie Zoch, un blogger care urmărește constant domeniile online, este cel care a descoperit faptul că Microsoft pregătește lansarea unui nou serviciu.

”Cred că Microsoft se pregătește să lanseze software nou în curând, căci altfel nu ar fi fost dispuși să arate lumii că ei au cumpărat acel domeniu”, a scris Zoch.

Este greu de știu exact ce va fi Sway (pagina redirecționează utilizatorii către Bing, deocamdată), însă, judecând după direcția urmată de Microsoft în ultima vreme, putem bănui că pe sway.com se va găsi o aplicație bazată pe cloud.

Gigantul tehnologic s-a chinuit din răsputeri să asocieze numele Sway de termeni precum ”online computer software” sau ”software as a service”, lucru descoperit de Zoch într-o cerere de trademark depusă de Microsoft.

De curând, directorul executiv al Microsoft Satya Nadella a poziționat compania drept ”compania pentru productivitate din lumea mobile-first și cloud-first”

Acest lucru nu ar trebui să ne mire, având în vedere că veniturile obținute din serviciile de cloud, dar și din infrastructura Windows Azure, au crescut cu 147% într-un an.