06 dec. 2014 | 10:30

Stocare pentru un mileniu: Cele mai noi SSD-uri pot rezista mai mult decât te-ai aștepta

ACTUALITATE
Stocare pentru un mileniu: Cele mai noi SSD-uri pot rezista mai mult decât te-ai aștepta

Față de primele SSD-uri ajunse pe piaţă, cele mai noi modele pot rezista până la 1.000 de ani de transfer de fişiere susţinut.

test ssd-endurance-anduranta

Cei de la The Tech Report au publicat zilele trecute rezultatele unui test foarte ambiţios referitor la durata de viaţă a SSD-urilor. Acesta avea ca scop măsurarea în condiţii cât mai realiste a perioadei de trafic de date susţinut pe care o poate suporta un astfel de mediu de stocare. În plus, se dorea compararea rezultatelor cu durata de viaţă a SSD-urilor inscripţionată pe cutia acestora.

În total au fost testate şase dintre cele mai populare variante, modele precum Kingston HyperX 3K, şi . Testul efectiv a fost cât se poate de simplu şi a implicat scrierea şi rescrierea la infinit a unui volum de 10GB de fişiere mai mici sau mai mari. În urma experimentului, patru diskuri din şase au cedat, deşi toate au rezistat cu mult peste specificaţiile producătorului. Pentru a înţelege mai bine performanţa SSD-urilor care s-au defectat iremediabil, trebuie să aveţi în vedere faptul că patru modele au fost foarte aproape de atingerea unui volum de date transferat egal cu 1PB, aproximativ 1.000TB.

La publicarea testului, modelele SAMSUNG şi Kingston au depăşit deja pragul de 2PB de date transferate şi continuau să funcţioneze fără evenimente neplăcute. În contextul în care pe parcursul unui an un utilizator obişnuit transferă doar câţiva TB de date pe un SSD, într-un sens sau în altul, un lucru este aproape sigur, într-o lume ideală, aceste medii de stocare a datelor ar rezista mai bine de 1.000 de ani.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele