29 sept. 2014 | 08:30

Sony închide lumea virtuală PlayStation Home în lipsă de public

ACTUALITATE
Sony închide lumea virtuală PlayStation Home în lipsă de public

Dacă sunteţi posesor de PlayStation 3 este foarte probabil să fi accesat PlayStation Home. Din păcate, lumea virtuală va fi desfiinţată.Original_Central_Plaza_PlayStation_Home

În 2008, la câţiva ani după lansarea PlayStation 3, cei de la Sony anunţau o lume virtuală foarte similară cu popularul Second Life. Aceea era disponibilă doar pentru posesorii de PS3 şi le permitea acestora să socializeze cu alţi gameri şi să experimenteze diverse jocuri de societate.

complet de mai multe ori şi a beneficiat de numeroase actualizări pe parcursul anilor. Din păcate, numărul de utilizatori aferenţi vieții virtuale de la Sony nu s-a schimbat prea mult de a lungul anilor, rămânând, în mare parte, un experiment de nişă. Deşi devenise evident ca va dispărea din portofoliul Sony, după ce japonezii au omis să-l integreze în PS4, decizia legată de acest serviciu a fost confirmată oficial abia acum.

Printr-un anunţ pe blogul companiei, oficialii Sony au detaliat viitorul platformei de socializare în două etape. După data de 12 noiembrie 2014, nu va mai fi introdus nici un fel de conţinut nou în lumea virtuală, urmând ca din 31 martie 2015, PlayStation Home să nu mai fie disponibil. Deşi din 2008 a fost gazda câtorva zeci de milioane de utilizatori, după spusele Sony, datorită pieţei aflate în schimbare, această decizie radicală a fost necesară.

Ca o dovadă de recunoştinţă pentru cei care au folosit şi folosesc în continuare serviciul online surprins în captura de mai sus, cei de la Sony au afirmat că le vor oferi acestora un cadou digital. Nu se ştie încă despre ce este vorba.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele