30 aug. 2014 | 09:00

Somebody, un experiment social sub formă de aplicaţie de mesagerie

ACTUALITATE
Somebody, un experiment social sub formă de aplicaţie de mesagerie

Somebody este o aplicație de mesagerie cu totul diferită și tocmai a fost lansată pentru iDevice-uri.

Somebody_Prada Miu Miu app ios

Poate părea absurd să apelaţi la un om de pe stradă pentru a livra un mesaj unei cunoştinţe. Echipa din spatele Somebody este însă de altă opinie.

Deşi este foarte probabil că acest program să fie doar un experiment social folosit ca truc de marketing, aplicaţia chiar există şi poate fi descărcată din Apple AppStore. Aceasta este  rezultatul colaborării dintre regizorul de film Miranda July şi Miu Miu, o divize a Prada. La prima vedere aţi putea-o confunda cu . În realitate însă, întregul concept din spatele Somebody este complet şi total diferit de tot ce aţi încercat vreodată.

Practic, întreagă reţetă pleacă de la un proiect iniţiat de Miranda July şi brandul de haine Miu Miu care, din întâmplare, s-a materializat. Aplicaţia, în loc să vă permită să faceţi schimb de mesaje cu prietenii, vă localizează destinatarul şi câteva persoane străine în jurul său. Ţine acum de respectivele persoane, cu care nu aţi interacţionat niciodată, ca mesajul vostru să fie livrat într-o manieră necunoscută.

În momentul în care instalaţi aplicaţia şi vă confirmaţi numărul de telefon şi locaţia, automat vă transformaţi într-o persoană dornică să trimită mesaje. Sunteţi omul angajat, fără nici un ban, să se despartă de o altă persoană sau sunteţi cel care vine informaţia că cineva are inundaţia în casă. În opinia mea, exceptând câteva scenarii extraordinare, aplicaţia este una puerilă şi . Prea puţini vor ajunge să o folosească. Gândiţi-vă numai la faptul că un străin vă poate urmări în permanenţă locaţia pentru a trimite mesaje. Vă simţiţi confortabil?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele