10 ian. 2014 | 11:28

SMART LENS: Kodak a trecut la CES 2014 pe obiective foto pentru smartphone

ACTUALITATE
SMART LENS: Kodak a trecut la CES 2014 pe obiective foto pentru smartphone

JK Imaging LTD., pentru producţia de camere foto digitale  tocmai au anunţat la CES dispozitivele SMART LENS.

kodak pixpro smartlens digital camera

Similare ca şi design, concept şi funcţionalitate cu cele două modele DSC-QX10 şi DSC-QX100 de la Sony, cele două camere digitale anunţate zilele trecute la CES arată aproape identic. Acestea fac parte din familia de produse SMART LENS destinate îmbunătăţirii radicale a abilităţilor de captură oferite de un smartphone. Nu de alta, dar funcţionează perfect în tandem cu un iDevice sau cu un Android.

Foarte simplu de utilizat şi cu doar câteva butoane, aceste camere elimină practic toate limitările pe care le o cameră de telefon, un senzor mic, un zoom optic redus şi un zgomot mare de imagine. Este suficient să ataşaţi fizic aceste dispozitive la smartphone-ul din dotare, să vă conectaţi cu telefonul la WiFi-ul creat de cameră şi, prin intermediul aplicaţiilor de iOS şi Android să aveţi un preview în timp real a ceea ce se petrece în faţa SMART LENS. Tot din aceeaşi aplicaţie declanşaţi procesul de captură sau modificaţi diverşi parametri. Dacă lucrurile merg cum trebuie, ar trebui să obţineţi imagini echivalente cu cele ieşite dintr-un DSLR.

SMART LENS SL10 costă 200 de dolari, are un zoom optic de 10x, captură video Full HD şi un obiectiv wide de 28 – 280 milmetri cu stabilizare optică integrată (OIS). SL25, modelul un pic mai scump, costă 300 de dolari, are un zoom optic de 25x şi o focală ultra wide de 24 de milimetri. Ambele aparate vor fi disponibile din această primăvară.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele