07 nov. 2014 | 15:24

Și piratarea de aplicații Android poate duce la închisoare

ACTUALITATE
Și piratarea de aplicații Android poate duce la închisoare

Piratarea este ilegală și în decursul anilor am auzit destule întâmplări care s-au terminat cu închisoarea pentru cei care preferă această practică. Chiar și pe Android este ilegal să instalezi aplicații piratate.

Android-Piratare

Cea mai mare luptă împotriva pirateriei se duce în segmentul de muzică și filme însă și software-ul are implicații destul de grave dacă este folosit fără licență. Aceeași regulă se aplică și pentru aplicațiile de pe dispozitivele mobile ca Android sau iOS. Un bărbat din Ohio pe nume Scott Walton a fost găsit vinovat pentru piratarea aplicațiilor de Android. Acest rezultat a fost parte a unei operațiuni FBI care a reușit să închidă o serie de magazine de aplicații în anul 2012. Abia pe data de 3 noiembrie Walton a pledat vinovat pentru conspirație la încălcarea drepturilor de autor.

Walton a fost arestat încă din luna iulie alături de doi complici, toți trei fiind identificați ca fiind membri ai grupului SnappzMarket, unul dintre magazinele de aplicații care promovau programe piratate pentru Android. Valoarea totală a acest aplicații existente în acel magazin se ridică la aproximativ 1.7 milioane de dolari. Walton își așteaptă momentan sentința, deși nu este clar care va fi aceasta având în vedere valoarea prejudiciului pe care l-au adus.