18 mart. 2014 | 16:20

Serviciul de streaming Twitch a fost implementat în Asphalt 8

ACTUALITATE
Serviciul de streaming Twitch a fost implementat în Asphalt 8

Deşi API-ului pentru a fost anunţat foarte recent, Asphalt 8 pentru iOS se pare că este primul titlu de mobil ce va include tehnologia de streaming.

twitch-mobile-streaming gameloft asphalt 8

Twitch este un serviciu de streaming care vă permite să vă transmiteţi jocurile online pentru ca prietenii să vă poată urmări performanţa în timp real. Acesta a devenit foarte popular după ce a fost integrat pentru prima dată în a celor de la Sony. Săptămâna trecută a reprezentat momentul în care aceeaşi aplicaţie a ajuns şi pe Xbox One pentru a-i încânta pe utilizatorii consolei next-gen de la Microsoft.

Pentru a aduce aceeaşi tehnologie pe mobile, nu vom vedea din păcate nici o aplicaţie pentru Twitch. Respectivul standard de streaming va fi disponibil pe iOS, Android şi Windows Phone printr-un API pe care dezvoltatorii de jocuri pot sau nu să aleagă să-l implementeze în propriile aplicaţii.

Primul joc compatibil cu el este Asphalt 8 pentru iOS. Titlul celor de la Gameloft va include posibilitatea partajării sesiunilor de gaming în timp real, cât şi arhivarea lor pentru vizionări ulterioare. Cei care urmăresc vor putea comenta în timp real despre performanţa voastră printr-o zonă de comentarii. Camera frontală a telefonului sau tabletei va avea de asemenea un rol important, acela de a vă afişa faţa într-un cadru micuţ pe ecran, identic cu captura de mai sus.

Prin respectivul API, cei de la Twitch vor face primii paşi în transformarea platformei de streaming dintr-una statică într-un interactivă. Versiunea actualizată de Asphalt 8, cu suport pentru Twitch, va fi introdusă in AppStore ca şi update până la sfârşitul săptămânii. Momentan, nu avem informaţii despre alte jocuri care vor introduce această funcţie şi nici măcar nu ştim dacă Asphalt 8 pentru Android sau Windows Phone vor beneficia de acelaşi upgrade.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele