27 feb. 2014 | 18:20

Senzorul de amprentă din Galaxy S5 este bun pentru achiziții PayPal

ACTUALITATE
Senzorul de amprentă din Galaxy S5 este bun pentru achiziții PayPal

În urmă cu câteva zile s-a confirmat un parteneriat între , iar acum aflăm că acela era legat de Galaxy S5.

 

paypal-galaxy-s5

Deşi cei de la rareori se aruncă la parteneriate cu producători de telefoane, puterea financiară a celor de la Samsung se pare că i-a determinat să facă un compromis. Vizavi de acesta, chiar dacă gigantul sud coreean nu a făcut nici un anunţ, nu au trecut decât câteva zile de la lansarea Galaxy S5 pentru ca noi să înţelegem despre ce este vorba.

Printr-un comunicat al companiei americane aflăm că Samsung Galaxy S5 este primul telefon certificat pentru achiziții PayPal, la orice magazin care suportă acest sistem de plată, achiziții finalizate prin intermediul cititorului de amprentă din telefon. Cu toate că nu existau oricum prea multe telefoane pe piaţă cu cititor de amprentă, această realizare este destul de importantă pentru cei de la Samsung. În cazul în care nu sunteţi la curent cu plaţile din lumea reală realizate prin PayPal, merită să aveţi în vedere faptul că, în orice moment puteţi fac achiziţii folosind orice telefon, doar că finlizarea lor se confirmă printr-o semnătură. Datorită sistemului biometric din S5, atât partea de autentificare în aplicaţie, cât şi confirmarea plăţii are loc printr-o singură mişcare a degetului de sus în jos peste cititorul de amprente. O altă urmare a acestui parteneriat de achiziții PayPal este că vă puteţi configura o parolă foarte complicată la contul de PayPal, având în vedere că nu va mai trebui să o introduceţi manual decât în circumstanţe extraordinare.

În altă ordine de idei, tot acum, PayPal a devenit prima companie globală de plăţi ce suportă amprenta ca metodă de autentificare. În practică, este foarte probabil ca pe viitor să nu fie singura, dar momentan un nivel suplimentar de securitate pentru finanţele voastre trebui sărbătorit.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele