20 aug. 2014 | 17:42

Samsung Galaxy Tab 4 Nook – tabletă pentru pasionații de cărți

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Tab 4 Nook - tabletă pentru pasionații de cărți

Samsung a anunțat prima sa tabletă în parteneriat cu Nook, brandul de tablete de la lanțul de librării Barnes & Noble. Aceasta e o tabletă de 7 inci care vine la pachet cu o ofertă de cărți și seriale la un preț avantajos.

barnes and noble

Tabletele Nook au apărut pe piață ca o alternativă acum câțiva ani, oferind mai multe oferte din partea lanțului de librării. Din păcate pentru Barnes & Noble, ei au trebuit să înceteze să le mai producă, deoarece pierderile erau prea mari. Samsung s-a aliat cu ei pentru a scoate o linie dedicată pasionaților de cărți și seriale.

Tableta Samsung Galaxy Tab 4 Nook are 7 inci și seamănă cu celelalte tablete ale sud-coreenilor. Practic, ea are un pachet special de la Nook. Dispozitivul costă 180 de dolari și are o ofertă inclusă în valoare de 200 de dolari – cărți, filme și seriale gratuite.

Potrivit șefului Barnes & Noble, Michael Huseby, e prima tabletă cu Android construită pentru citit. Nu știm de ce a zis acest lucru, deoarece tableta nu e diferită de alte gadgeturi din categoria sa.

La nivelul caracteristicilor tehnice, avem o tabletă de 200 de dolari. Adică are rezoluție 1280×800 de pixeli, practic medie și o autonomie de 10 ore. Capacitatea de stocare este de 8 GB, cu posibilitatea extinderii printr-un card de 32 de GB. Camerele foto au 3 megapixeli, respectiv 1,3 megapixeli.

Samsung Galaxy Tab 4 fără opțiunea Nook costă tot 180 de dolari și are 1,5 GB RAM și un procesor quad-core la 1,2 Ghz.

nook

Opinia noastră?

Samsung Galaxy Tab 4 Nook putea fi orice altă tabletă de la Samsung cu o opțiune Barnes & Noble instalată. Librăria a încercat să își crească prezența digitală și oferă un voucher de 200 de dolari pentru cumpărători. Tableta nu are nimic diferit din punct de vedere tehnic, doar că puteți să achiziționați cărți, filme și seriale de 800 de lei.

Tableta este disponibilă pe site-ul oficial Nook sau Barnes & Noble. Se pot face livrări și în România.

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele