08 dec. 2014 | 16:30

Samsung Galaxy S6 și LG G4 ar putea fi amânate din cauza problemelor cu noile procesoare Qualcomm

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S6 și LG G4 ar putea fi amânate din cauza problemelor cu noile procesoare Qualcomm

Viitoarele flagship-uri ar urma să fie dotate cu noul Snapdragon 810 , dar unele probleme în implementarea procesorului ar putea duce la amânarea lansării acestora.

Qualcomm Snapdragon

Samsung Galaxy S5, LG G3, Sony Xperia Z3 și HTC One M8, cele mai importante telefoane cu Android lansate în prima parte a anului au beneficiat toate un procesoare Qualcomm Snapdragon 801. Succesoarele lor ar urma, în schimb, să fie dotate cu vârful de gamă al companiei din San Diego, modelul Snapdragon 810. Noi zvonuri indică, totuși, că lansarea noilor smartphone-uri ar putea fi amânată datorită unor probleme apărute pe parcurs cu procesorul.

Aparent, la anumite nivele de voltaj, procesorul se supraîncălzește, fapt ce cauzează performanțe mai slabe. Pe lângă asta, procesorul grafic Adreno 430 prezintă anumite erori în drivere. Trebuie menționat că Samsung și LG au soluții de rezervă interne, ambele companii sud-coreene deținând câte o marcă de procesoare dezvoltată în cadrul propriilor companii. Despre HTC și Sony nu se poate spune, însă, același lucru, iar în cel mai rău caz, acestea ar fi nevoite să apeleze la un alt producător.

snapdragon 810

Procesorul Qualcomm Snapdragon 810 funcționează pe o arhitectură 64 de biți și pe opt nuclee. Este creat pentru a putea procesa inclusiv streaming 4K / Ultra HD, jocuri de ultimă generație, dar și pentru a crește autonomia smartphone-urilor și tabletelor. Cipul de la Qualcomm folosește patru nuclee Cortex A57 și patru nuclee Cortex A53 și un procesor grafic Adreno 430.

Procesorul este capabil să randeze jocuri 3D care sunt transmite prin streaming de la o tabletă la un televizor sau monitor extern. De asemenea, monitoarele externe 4K vor fi randate foarte bine. Autonomia bateriilor ar trebui să fie o zi. Puteți afla mai multe despre Qualcomm Snapdragon 810 pe Playtech aici.