15 aug. 2014 | 14:34

Samsung Galaxy Note 4 – lista neoficială a dotărilor prezintă un Android pe steroizi

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Note 4 - lista neoficială a dotărilor prezintă un Android pe steroizi

Samsung Galaxy Note 4 va fi lansat oficial în septembrie, dar până atunci ajung pe Internet specificațiile complete. Sunt impresionante și Samsung se va distanța prin acest gadget de restul pieței.

Samsung-Galaxy-Note-3-4

Samsung Galaxy Note 4 va avea 4GB de memorie RAM și poate că aceasta este cea mai importantă dotare. Nu pentru că este cea mai mare de pe piață, ci pentru că va fi, în mare parte, inutilă pentru aplicațiile din Play Store. Se prea poate ca Samsung să vină cu o funcționalitate care să folosească memoria din plin. Procesorul va fi un Qualcomm Snapdragon 805 la 2,5GHz, iar ecranul va fi un QHD la 2.560×1.440 pixeli cu o diagonală de 5,7 inci, conform T3.

Pe lista de dotări se mai trece un spațiu de stocare de la 16 la 64GB cu slot pentru card microSD până la 128GB. Camera foto va fi de 16 megapixeli și, cel mai probabil, va avea aceleași funcționalități ca cea de pe Galaxy S5: focalizare prin detecție de fază, HDR în timp real și filmare 4K (și Galaxy Note 3 dispune de așa ceva). Camera frontală va fi de 5 megapixeli.

Află și: Samsung Galaxy Alpha, oficial: smartphone premium contra iPhone 6

Sistemul de operare va fi Android 4.4.3 KitKat cu interfața proprie a Samsung, iar slotul de SIM va fi de tip micro. Apple folosește nano SIM, la fel și HTC și Nokia, dar alți producători întârzie să treacă la acest format. Prețul este estimat la aproximativ 2.800 de lei, adică peste 600 de euro. La IFA 2014 va fi confirmat și va fi prezentat în detaliu. Playtech va fi acolo și te vom informa.

În ceea ce privește designul pentru Samsung Galaxy Note 4, acesta va fi similar modelului Galaxy Alpha, noul tip de telefon anunțat de Samsung. Este construit pe o structură din metal, are o textură pe spate ca cea folosită pe Galaxy S5, iar ecranul a fost limitat la 4,7 inci cu o rezoluție HD (1.280×720 pixeli). Samsung Galaxy Alpha este un smartphone pentru acel public care vrea și telefon premium, și mic. De asemenea, rulează Android cu interfața Samsung și dispune de modurile care au debutat pe Galaxy S5, cum ar fi Ultra Power Saving. Galaxy Note 4 va fi variantă „mai puternică“ a acestuia.

Samsung Galaxy Alpha, în prezentare video

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele