22 apr. 2014 | 20:00

Samsung Galaxy Note 4, în curând la IFA 2014

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Note 4, în curând la IFA 2014

Așa cum ne-a obișnuit producătorul până acum, cel mai probabil lansarea lui Galaxy Note 4 va avea loc tot în cadrul târgului de tehnologie IFA de la Berlin.

Galaxy Note 4

Despre Galaxy Note 4 nu se știe încă nimic, iar zvonurile ezită să apară. Probabil nimeni nu vrea să mai facă supoziții și afirmații care nu au o legătură prea strânsă cu adevărul, mai ales în situația în care această industrie stagnează puțin la capitolul specificații. Chiar dacă timpul dintre două lansări de smartphone high-end este destul de scurt, producătorii nu mai doresc să își riște vânzările cu elemente hardware netestate. Se spunea că noul Galaxy Note 4 va veni cu un display flexibil și o rezoluție UltraHD, puțin probabil. Chiar și la aproape 6 inci, o densitate de 700-800 pixeli ar fi mult prea mare, și nejustificată din punct de vedere preț. Cel mai probabil Note 4 va avea o rezoluție FullHD, poate 2560×1440 doar pentru a ridica puțin ștacheta, va avea aceleași capabilități de filmare și fotografiere, probabil puțin îmbunătățite și cu o serie de funcții noi care vor lua ochii utilizatorului.

Accentul se va pune din nou pe segmentul de business, iar din punct de vedre specificații va fi din nou vârful de gamă. Samsung spunea că Android-ul nu este pregătit pentru procesoare pe 64 biți, și momentan nu este momentul introducerii acestora. E drept, puține aplicații, probabil numărate pe degetele de la o mână ar demonstra capabilitatea acestor procesoare, și aici includem și benchmark-urile pentru dispozitivele mobile. Cert este că în lunile următoare vom afla mai multe detalii despre Galaxy Note 4, și multe zvonuri despre cum va arăta capacul telefonului, pentru că se pare că aici este cea mai controversată discuție.