27 aug. 2014 | 15:37

Samsung Galaxy K Zoom – mult zoom, destul telefon [REVIEW]

ACTUALITATE
Samsung Galaxy K Zoom - mult zoom, destul telefon [REVIEW]

Samsung Galaxy K Zoom este continuarea generației de anul trecut, care combină un telefon inteligent mid-range cu o cameră compactă, prin montarea unei lentile cu zoom 10x. Am testat acest telefon și vă spunem ce părere ne-a făcut.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ce luați în considerare când cumpărați un smartphone? Mulți spun că o cameră bună. Ei bine, Samsung Galaxy K Zoom poate fi o opțiune pentru voi, dacă vreți ca pozele din vacanță să arate mai bine. K Zoom e un telefon cu o cameră de 20,7 megapixeli și zoom optic de 10x. Ceea ce este impresionat la testare, mai ales în timpul zilei. Și m-am gândit mult la ce poți face cu acest telefon. Ei bine, dacă te duci la munte și vrei să pozezi crestele îndepărtate, atunci K Zoom e mai bun decât orice altceva de pe piață.

Da, puteți să luați un smartphone mai puternic și mai ieftin și o cameră compactă, dar trendurile arată că nu e o combinație eficientă. K Zoom nu este pentru fotografi profesioniști, ci este la limita celor interesați de noutăți năstrușnice, dependenții de Instagram și cei care sunt prea lejeri pentru a merge cu un aparat foto după ei. La finalul articolului, ajungem și la o concluzie.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Specificații tehnice

Samsung Galaxy K Zoom este un telefon mid-range, prin dimensiunea ecranului și caracteristicile tehnice prezente pe el.

Ecranul are 4,8 inci și o densitate a pixelilor de 306 de pixeli pe inch. Are o rezoluție HD, 1280×720 de pixeli. Sticla este de tip Gorilla Glass 3.

Samsung a decis să doteze acest telefon cu un procesor propriu, din familia Exynos 5260, un hexa core format dintr-un quad-core 1,3 Ghz Cortex A7 și dual-core 1,7 Ghz Cortex A15. Memoria internă este de 2 GB, iar capacitatea de stocare standard de doar 8 GB, în condițiile în care se poate extinde cu 64 de GB cu un microSD.

Sistemul de operare este Android 4.4.2 KitKat, modificat de Samsung cu interfața proprie. Au schimbat aspectul iconițelor, efectele de tranziție și meniul de setări, despre care vă voi povesti mai jos.

Camera foto este de 20,7 megapixeli, cu zoom optic de 10x și LED bliț. Camera frontală este de 2 megapixeli. Bateria este de 2.430 de miliamperi, cam mică pentru nevoile telefonului. Mai jos voi spune punctele bune și cele proaste ale telefonului.

Citiți review-ul nostru făcut anul trecut, la Samsung Galaxy S4 Zoom. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Samsung Galaxy K Zoom – Puncte pro

Camera e senzațională ziua – Cei 20,7 megapixeli și zoom-ul de 10x sunt spectaculoși. Am apreciat atât de mult capacitatea de a face zoom de la depărtare și stabilitatea pe care o oferă. Mă așteptam ca imaginile să fie granulate, să fie instabile, dar aparatul are o stabilizare incredibilă. Am făcut poze de la 300-400 de metri și am reușit să obțin detalii incredibile, așa cum puteți vedea în galeria foto de mai jos. Vă spun, e o cameră foarte bună. La nivelul detaliilor fine, macro, nu excelează ca să fie cea mai bună de pe piață, dar e cel mai aproape de ideea de aparat foto la un telefon mobil. E foarte bună ziua.

Fluiditate – Am apreciat că, în ciuda bloatware-ului instalat și a faptului că procesorul nu este cel mai performant de pe piață, telefonul este de o fluiditate exemplară. Nu s-a blocat niciodată

Performanța – Telefonul rulează toate jocurile posibile, ecranul rezistă și are culori foarte bine conturate, iar procesoarele sunt performante. Nu veți avea nivelul de rapiditate de la high-end, dar de obicei acesta este insesizabil. Cel mai important e că performanța se unește cu fluiditatea și oferă o experiență plăcută.

Ecranul – Veți spune că nu e Full HD și aveți dreptate, dar nici nu veți fi dezamăgit de el pentru că asigură un nivel al detaliilor foarte bun. Nu vă recomand să-l țineți pe luminzitate automată, pentru că aceasta este destul de proastă și întunecă prea mult ecranul. Pe luminozitate maximă, așa cum am făcut eu, ecranul oferă calități foarte bune.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Devalorizarea – E un telefon care costă 2.400 de lei, dar se va devaloriza foarte ușor, pentru că are un element de noutate și de inedit. Aceste telefoane se vând destul de des și la prețuri mici, pentru că nu există o piață second-hand foarte bine dezvoltată.

Are 4G și am explicat de nenumărate ori de ce acest lucru este un pro. E cel mai bine să aveți 4G în momentul acesta, conexiunile vor acoperi din ce în ce mai multe zone.

Aplicația Flipboard preinstalată și introdusă în inima sistemului de operare. Cu un singur swipe pe homepage din stânga spre dreapta puteți accesa Flipboard, revista voastră online cu știri. Consumă date destul de mult, deci trebuie atenție sportită, dar mi-a plăcut tipul acesta de serviciu.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Citiți review-ul nostru la Nokia Lumia 1020.

Samsung Galaxy K Zoom – Puncte contra

Pozele sunt prea mari – Poate e stupid să zic asta, dar pozele sunt foarte mari, ceea ce este o problemă pentru momentul când vrem să le urcăm pe rețelele sociale de pe 3G. Pozele ocupă foarte mult. Ce ați văzut în galeria foto de mai sus are 350 de MB. Sunt poze de 10 MB fiecare. Și nu e o problemă doar pentru acest telefon, ci la multe care au megapixeli exagerați. Nu e un telefon prietenos pentru cei cu abonamente mici, așadar, dacă vreți să vă bucurați de el, luați-vă un abonament generos.

Probleme de soft cu camera foto – Nu știu dacă a fost vorba de acest model sample pe care l-am avut la test sau e întâlnit la nivel general. Telefonul mi-a făcut problemele în primele zile de folosire, deoarece camera foto se deschidea, nu afișa imaginea și zoom-ul se activa și se dezactiva încontinuu. Problema nu s-a rezolvat decât cu restart și am pățit-o de câteva ori bune.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gros și incomod în mână – Nu vă așteptați să fie un exemplu de finețe. Samsung Galaxy K Zoom arată mult mai bine decât modelul de anul trecut, dar rămâne un aparat foto compact în mâna noastră. E gros, stă prost în buzunar, dacă aveți blugi mai subțiri nu e recomandabil. Dacă sunteți femeie și umblați cu haine mai mulate, atunci nici nu încape vorba să-l puneți în buzunar. De asemenea, simțiți de multe ori că ați putea să-l scăpați din mână și e un telefon foarte greu.

Softul plin de bloatware – Samsung e o campioană la acest capitol și majoritatea aplicațiilor făcute de ei sunt nefolositoare. În telefon avem Magazinul Sugestie, care oferă recomandări de aplicații. Nu avem nevoie de așa ceva, recomandările fiind de obicei vechi. Mai avem și Galaxy Apps, un magazin de aplicații speciale pentru telefoanele Samsung, dar acesta este redundant cu Play Store-ul. S Voice e comanda vocală care este bună, dar oricum controalele vocale nu sunt de folosit și Planificator S, care este un … calendar. Toate acestea sunt deja de găsit în Android-ul standard. Aplicațiile de apreciat sunt Studio, care oferă posibilitatea de a face colaje și de a tăia videoclipuri și preinstalarea Vine.

Autonomie mediocră – Am reușit să ajung și la 20 de ore, recunosc, dar doar prin nefolosirea 3G-ului și printr-o folosire medie spre slabă. În general, duce 10 ore în momentul în care folosiți camera foto, blițul și conexiunea 3G.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Camera foto suferă noaptea. Nu contează cât de mare e blițul, pentru că în cele din urmă pozele de noapte cu Samsung Galaxy K Zoom sunt mediocre. Foarte granulate, culori proaste, ia lumina destul de prost. Față de Nokia, telefoane care efectiv sug lumina nopții de unde nu te aștepți, Samsung Galaxy K Zoom e un telefon diurn, nu nocturn.

Prețul standard este de 2.400 de lei, care îți asigură un mid-range. Aș spune că găsești telefoane clasice și mai bune decât acesta la nivelul de preț cu care apare pe piață.

Meniul de setări – e modificat de Samsung după cum puteți vedea mai jos și deși aveți un buton de căutare, e foarte greu să căutați o anumită setare. Mereu am stat, m-am gândit și abia apoi am reușit să găsesc setarea corectă. S Finder e de folosit în Samsung, adică search-ul intern.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Capacitate standard de stocare foarte mică. Puteți să rezolvați prin microSD, dar 8 GB mi se pare foarte puțin, mai ales că există nenumărate aplicații care nu pot fi mutate pe microSD.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Cine ar vrea să cumpere Samsung Galaxy K Zoom?

Dacă pentru tine Instagram este foarte important sau stai foarte mult pe Facebook și Tumblr, fotografiezi în vacanță sau în oraș și vrei ceva care să nu ocupe mult spațiu, atunci K Zoom e un telefon potrivit. Nu e un telefon elegant de pus pe masă și va atrage atenție oamenilor. Așadar, K Zoom e doar pentru entuziaști.

Concluzie

Samsung Galaxy K Zoom e încă un experiment interesant al Samsung și e de apreciat că au continuat ce au pornit anul trecut. Combinația de aparat foto și telefon e inedită, transformă totul într-un mic Frankenstein, dar zoom-ul este impresionant. Deși mulți vor spune că ecranu le doar HD și că telefonul e mid-range, deci prea scump, nu se adresează tuturor.

Dacă sunteți entuziasmați de ideea de a pune fotografii foarte bune pe rețelele sociale și de a vă spiona vecinii cu o cameră cu zoom 10x, K Zoom e interesant. Măcar merită testat. Deci da, sunt pro acest aparat foto-telefon.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Samsung Galaxy K Zoom/”/]

 

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele