21 dec. 2014 | 14:38

Samsung Galaxy J va fi noua gamă low-end a sud-coreenilor

ACTUALITATE
Samsung Galaxy J va fi noua gamă low-end a sud-coreenilor

Samsung a început să folosească litere pentru a-și demarca seriile de smartphone-uri. Am văzut seriile S și A, am auzit de seria E, iar acum vedem și planurile sud-coreenilor pentru gama low-end, iar Samsung Galaxy J1 va fi primul telefon din această serie. 

samsung-apple-gartner-vanzari_thumb

Specificațiile acestui dispozitiv din gama de buget au apărut pe Internet, sub numele de SM-J100. Astfel, potrivit informațiilor SamMobile, telefonul va ieși, în evidență, mai degrabă prin preț decât prin dotări.

Având în vedere că mid-range-urile de anul acesta au avut dotări similare high-end-urilor de anul trecut, putem presupune că low-end-urile vor veni și ele cu un spor de performanță.

Astfel, Samsung Galaxy J1 va avea un ecran de 4,3 inch cu rezoluție 800×480 și un procesor quad-core, construit pe arhitectură de 64 de biți, care va lucra concomitent cu o memorie RAM de 1GB.

Camera principală va fi de 5MP, iar cea frontală, de 2MP. Spațiul de stocare va fi, din păcate, numai de 4GB, dar va fi extensibilă prin card microSD. Bateria va fi una bună, de 1,850mAh.

Partea ciudată este că smartphone-ul va fi livrat cu Android 4.4 KitKat, nu cu Android Lollipop, dar măcar va dispune de conectivitate 4G.

Nu se știe exact când va fi lansat telefonul, însă, cel mai probabil, prezentarea lui nu se va face cu surle și trâmbițe. Este îmbucurător faptul că Samsung încearcă să-i ajute pe utilizatori să înțeleagă mai bine denumirile smartphone-urilor și la ce să se aștepte când pun ochii pe un model sau altul.