24 feb. 2014 | 10:30

Sailfish OS 1.0 a fost anunţat oficial. Va rula şi pe telefonul vostru

ACTUALITATE
Sailfish OS 1.0 a fost anunţat oficial. Va rula şi pe telefonul vostru

Zvonit deja de câteva luni, Sailfish OS 1.0 se pare că nu va rula pe Android doar ca o simplă temă, ci va fi capabil să şi înlocuiască complet platforma Google.

Jolla_Aloe sailfish os ex nokia Windows phone

Dintre concurenţii sistemelor de operare importante, cu care urmează să interacţionăm anul acesta, prea puţini au reuşit să ne atragă precum Sailfish OS. Acesta reprezintă lucrarea unei echipe de foşti ingineri Nokia şi este derivat, până la un anumit nivel, din Meego, o ala platformă defunctă pe care am întâlnit-o de alungul ultimilor ani.

Pentru că este foarte greu ca o platformă să-și facă loc într-o piaţă existentă, în care oamenii sunt din ce în ce mai reticenţi să facă experimente scumpe, creatorii noului sistem de operare se bazează pe altceva pentru a-şi atingere scopul. Aparent, va putea fi instalat în condiţii optime pe o duzină de terminale cu Android, pe lângă faptul că doritorii îşi pot cumpăra ca alternativă un aparat preinstalat cu .

Va fi promovată intens posibilitatea instalarării SO-ului pe hardware existent, astfel nu veţi fi obligaţi la achiziţii noi. Sailfish OS 1.0 va fi disponibil începând cu luna martie, iar printre gadgeturile care vor suporta instalarea sa se numără, seria Samsung Galaxy, Google Nexus, Sony Xperia si altele. O listă completă va fi publicată mai aproape de momentul lansării efective Sailfish OS 1.0. Tot atunci va fi lansat un ce va funcţiona ca o mostră pentru întreaga creaţie a celor de la Jolla.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele