03 iun. 2014 | 12:30

Apple te învață să fii anonim pe Internet folosind Safari

ACTUALITATE
Apple te învață să fii anonim pe Internet folosind Safari

Cu toate noutățile din iOS 8, mai mult sau mai puțin interesante, a fost trecută cu vederea introducerea în Safari a unui motor de căutare care îți asigură anonimitatea pe Internet.

Apple vice president of software engineering Craig Federighi introduces Apple's IOS X Yosemite operating system  at the World Wide developers conference in San Francisco

În Safari din Mac OS X și foarte probabil iOS 8, Apple a decis să ofere mai mult decât Google, Bing sau alte motoare de căutare. Astfel, se prezintă pentru toamnă DuckDuckGo, un motor de căutarea care dacă nu îți spune nimic, probabil că n-ai încercat niciodată să fii anonim pe Internet. Sau măcar să crezi că ești. DuckDuckGo promite o căutare sigură și privată și evită ceea ce numește „bula de filtrare“ pentru a-ți aduce rezultate personalizate, cum face Google.

Acum, Apple integrează DuckDuckGo ca soluție alternativă prin care utilizatorii își pot proteja căutările online. „În timp ce tu ai grijă de contul tău de banking în privat, istoricul de până atunci este conservat până revii“, se arată în descrierea pe care a făcut-o Apple noului motor de căutare introdus în Safari. Apple nu poate scoate Google din ecosistemul său, cum visa cândva, dar cu siguranță nu dă înapoi de la un mic joc al replicilor.

Punctele forte cu care se laudă DuckDuckGo, pe care îl poți accesa aici, sunt intimitatea online, atunci când te apuci să cauți diverse informații pe care nu le vrei legate de numele tău, căutarea inteligentă care nu-ți solicită prea multe click-uri (orice ar însemna asta) și mai puțină publicitate decât îți oferă rivalii. Echipa are în prezent aproximativ 20 de angajați și sediul e în Statele Unite ale Americii.

Echipa DuckDuckGo se bucură să își informeze fanii cu privire la reușita sa de a ajunge în ecosistemul Apple.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele