19 nov. 2014 | 12:11

România, vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Sport Electronic

ACTUALITATE
România, vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Sport Electronic

România a cucerit patru medalii, una de argint și trei de bronz, și se situează pe locul al 4-lea în clasamentul pe națiuni, la Campionatul Mondial de Sport Electronic de la Baku.

ev

Lotul național format din 11 sportivi s-a numărat printre puținele state reprezentate la toate cele șapte discipline ale Campionatului Mondial: disciplina pe echipe, Dota 2, și cele individuale, Hearthstone, Starcraft 2 masculin, Starcraft 2 feminin, Tekken Tag Tournament 2 masculin, Tekken Tag Tournament 2 feminin și Ultra Street Fighter IV.

România, vicecampioană mondială și medaliată cu argint la Campionatul Mondial de Sport Electronic

La Dota 2, România a fost reprezentată de echipa națională formată din Andrei „Zizou” Zisu(24 de ani, căpitan), Răzvan „iLLusionisT” Borceanu (21), Andrei „Keyano” Grigorie(21), Răzvan „SynerGy” Strat (17) și Omar „w33” Aliwi (19). La tragerea la sorți, tricolorii au nimerit în grupa B, așa-zisa „grupă a morții”, alături de China (campioana mondială en-titre), Egipt și Mongolia. Echipa României a reușit să câștige confruntarea cu China din faza grupelor, cu 1-0, și s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de pe locul I în grupă. După victoriile din sferturi (România – Rusia: 2-1) și semifinale (România – Georgia: 2-0), țara noastră a întâlnit din nou reprezentanta Chinei, de această dată în marea finală. Tricolorii au obținut medalia de argint, iar România este vicecampioană mondială la disciplina Dota 2.

România, triplu medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de Sport Electronic

Reprezentantul României la disciplina Starcraft 2 (masculin), Silviu „NightEnD” Lazăr (26 de ani), și-a câștigat grupa după două victorii categorice: 2-0 cu Suedia și Israel. România a eliminat Finlanda în sferturile de finală (scor 2-0) și a pierdut în semifinale, în fața Coreei de Sud (scor 2-0). Silviu Lazăr a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Sport Electronic, după victoria în fața Rusiei (scor 2-0), în finala mică.

Alexandre Prodan (20 de ani), reprezentantul țării noastre la disciplina Tekken Tag Tournament 2 (masculin), a obținut medalia de bronz pentru România, după ce a învins Elveția, Danemarca, Rusia, India, Finlanda și Serbia.

Mihai „Pokeshark”  Ene (30 de ani) a reușit să claseze România pe treapta a treia a podiumului mondial la disciplina Ultra Street Fighter IV, după 2-0 în fața Indiei și 2-1 cu Australia.

Sunt notabile și performanțele sportivilor Radu „Rdu” Dima (17 ani, disciplina Hearthstone) – care a reușit calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, și Zsofia „melodyyy” Boariu (26 de ani) – care a clasat România pe locul al 5-lea în clasamentul general, la disciplina Starcraft 2 (feminin).

 NESCAFÉ  3in1 susține echipa națională de sport electronic a României. „NESCAFÉ 3in1 îi susține pe cei pasionați de jocurile video, care nu fac excese si care văd în ele mai mult decât o simplă distracție, un mod de a-și dezvolta și exersa creativitatea și gândirea strategică. De aceea, pentru a fi alături de această comunitate minunată, NESCAFÉ 3in1 susține echipa României de e-Sports, fiind alături de membrii ei și la Campionatul Mondial de Sport Electronic 2014. Îi felicităm pentru realizările lor la această competiție și suntem mândri ca am putut contribui și noi putin la succesul lor”, a declarat Andreas Kouroumalis, Business Manager Beverages, Nestle România.

Echipa Professional Gamers League (federația națională din România, recunoscută oficial de Federația Internațională de Sport Electronic, IeSF) a fost selectată dintre federațiile celor 46 de state membre să se ocupe de producția celei de-a 6-a ediții a Campionatului Mondial de Sport Electronic, care s-a desfășurat în perioada 12-16 noiembrie în capitala azeră, Baku.