01 sept. 2014 | 11:42

Roaming 4G la același preț ca în țară, în mai multe țări din lume

ACTUALITATE
Roaming 4G la același preț ca în țară, în mai multe țări din lume

Vodafone a anunțat că extinde acoperirea 4G în roaming pentru 15 țări din Europa, fără costuri suplimentare față de actualele tarife.

ue tarife roaming 2015

Vodafone a lansat astăzi acoperirea roamingului 4G în Austria, Belgia, Coreea de Sud, Elveția, Franța, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Noua Zeelandă, Olanda și Taiwan. Serviciile de roaming 4G erau disponibile, din noiembrie 2013, în Portugalia, Spania, Grecia și Italia.

Clienții care vor să aibă internet de mare viteză și în afara țării, Vodafone are opțiunea numită Roaming pe zi. Vara aceasta, ea este redusă cu 50%. Opțiunea costă 1,5 euro pe zi pentru clienții Vodafone RED, care nu au beneficii de roaming incluse în abonament și 2 euro pe zi pentru utilizatorii celorlalte abonamente. Opțiunea aceasta le permite utilizatorilor să acceseze minutele, SMS-urile și traficul de date incluse în abonament și atunci când sunt în străinătate.

Roaming mai ieftin de la 1 iulie

De la 1 iulie, utilizatorii din Uniunea Europeană plătesc mai puțin pentru roaming, un pas important spre eliminarea totală a costurilor extra pentru cei care circulă în spațiul comunitar și vor să folosească serviciile de voce, SMS și date.

De la 1 iulie 2014, un MB de date costă maximum 20 de cenţi în roaming. Acest tarif poate fi aplicat de operatori, dar aceştia pot oferi şi oferte speciale. Anul trecut, tariful minimal era de 45 de eurocenți.

Tariful pentru apelurile făcute este de maximum 19 cenţi pe minut, iar pentru cele primite maximum 5 cenţi pe minut. SMS-ul costă 6 cenţi.

Citiți despre ofertele operatorilor în articolul acesta

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele