30 iun. 2014 | 21:16

Prototipul pentru Android Wear a fost un Nexus S. Și da, Google l-a pus la încheietura cuiva

ACTUALITATE
Prototipul pentru Android Wear a fost un Nexus S. Și da, Google l-a pus la încheietura cuiva

La Google I/O de săptămâna trecută, compania americană a prezentat Android Wear, ecosistemul pentru ceasuri inteligente. Totuși, Google n-a pornit direct cu un ceas, ci cu un Nexus S pus la încheietură.

android wear prototip

La Google I/O au fost anunțate ceasurile inteligente LG G Watch, Samsung Gear Live și Motorola Moto 360. Toate trei rulează Android Wear, și altele ca ele vor folosi noua platformă de la Google, iar Mike Elgan, blogger pe tech, a publicat după evenimentul Google o imagine cu prototipul pe care inginerii companiei americane au testat Wear.

Google a pornit de la Nexus S, produs de Samsung și comercializat începând cu iarna lui 2011, pe care l-a prins la încheietură. Nu era deloc comod și nu era deloc fashion, dar a fost un prim pas pentru era dispozitivelor purtabile cu Android. De ce Nexus S? Pentru că oferă un prag inferior pentru hardware-ul care ajunge în primele ceasuri inteligente: procesor de 1GHz single-core, o memorie RAM de 512MB și un spațiu de stocare de 16GB. Ecranul era de 4 inci la rezoluție 800×480 pixeli.

După cum se vede în poza de mai sus, publicată de Elgan pe Twitter, Google a delimitat întrucâtva limitele pentru display-ul ceasurilor. După cum se vede, se încadrează pe lățimea încheieturii și e suficient de mult spațiu pentru notificări succinte sau alte mesaje.

Google interzice interfețele modificate pe Android Wear, Auto şi TV

Elgan, într-un articol publicat pe ComputerWorld, a spus că Android Wear ar putea fi noul iPad, producând aceeași transformare a pieței. El pornește de la prejudecățile pe care oamenii le aveau cu privire la iPad, iar în timp s-a dovedit un gadget dezirabil și popular. „E mare și ciudat. Avem telefoane, astfel că nu-i necesar. E o soluție în căutarea unei probleme. Nu poți citi nimic pe ecran în lumina soarelui“, scrie Elgan. Încheie cu o observație la adresa ceasului inteligent, de la oricine o veni el. „(…) încheietura este un loc perfect pentru a primi notificări sau pentru a comanda vocal o acțiune prin Google Now. La fel ca iPad, se simte atât de bine și știi asta în momentul în care începi să-l folosești“.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele