20 ian. 2014 | 09:50

Primele tablete cu Firefox OS se află în faza de testare

ACTUALITATE
Primele tablete cu Firefox OS se află în faza de testare

Similar cu modul în care Android-ul a făcut tranziţia de la smartphone-uri la tablete acum câţiva ani, e pe punctul de a face acelaşi salt.

firefox-os-tablet prototip

În curând, Android-ul nu va mai fi prima platformă pe care o vor folosi creatorii de terminale inteligente accesibile. Firefox OS a început deja să apară pe din ce în ce mai multe smartphone-uri entry-level. Secretul, din punctul de vedere al celor de la , este dedicarea atenţiei pieţelor în curs de dezvoltare, care nu sunt încă saturate de aparate, gen SUA.

Pentru că lumea nu se termină cu telefoane, aceeaşi companie care se ocupă cu dezvoltarea popularului browser Firefox a început deja să experimenteze cu și tablete cu Firefox OS. Primul prototip este cel pe care îl vedeţi mai sus şi, chiar dacă nu este extrem de performant, este suficient pentru ca cei de la Mozilla să-şi formeze o opinie.

Această tabletă a fost creată de Foxconn. Are un display de 10 inci cu o rezoluţie standard de 1280 x 800 pixeli. La interior ascunde un procesor quad core la 1GHz, 2GB RAM şi 16GB de memorie internă. Ca şi conectică, avem WiFi, Bluetooth, GPS, microUSB şi un microSD pentru extinderea spaţiului de stocare. Nu lipsesc camere pe o parte şi pe alta a acestei tablete cu Firefox, iar autonomia este asigurată de o baterie de 7000 mAh.

În definitiv, cu o astfel de configuraţie este evident că tableta Mozilla nu se luptă cu cel mai nou iPad sau cea mai nouă tabletă Nexus. În acelaşi timp, însă, s-ar putea ca o tabletă entry-level ieftină să genereze mai mulţi bani pentru producător decât o tabletă de 500 de dolari a cărui public este limitat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele