31 aug. 2014 | 10:13

Prima imprimantă 3D românească la Playtech pe Prima TV [VIDEO]

ACTUALITATE
Prima imprimantă 3D românească la Playtech pe Prima TV [VIDEO]

Prima imprimantă 3D românească a ajuns și la rubrica Playtech de la Focus Prima TV, de sâmbătă de la ora 18.

 

Fotografie - Răzvan Băltărețu

Fotografie – Răzvan Băltărețu

Povestea imprimantei 3D a început într-un garaj aflat la subsolul unui bloc din zona Eroilor, din București. Așa cum scria Octavian Palade în materialul realizat pe playtech.ro, Daniel și Cătălina Eftimie au decis să inițieze proiectul în urmă cu trei ani.

„Prima dată am văzut proiectul pentru o altă imprimantă, numită Hugo, pe platforma de crowdfunding Kickstarter. Așa mi-a venit și mie ideea pentru Arhitect. Imprimanta construită de mine e bazată practic pe imprimanta Hugo. Scopul a fost să o facem pentru noi. Era o imprimantă cu care urma să facem piese pentru publicitate – angrenaje, diverse display-uri. La momentul ăla nu era nimic pe piață în România și nici nu știa nimeni ce este o imprimantă 3D“, spune Daniel.

Puteți vedea rubrica Playtech de la Focus Prima TV în videoclipul de mai jos. Subscribe pe YouTube pentru mai multe materiale multimedia!

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele