22 iul. 2014 | 17:00

PlayStation 4 va primi un nou update ce aduce noi funcții multimedia

ACTUALITATE
PlayStation 4 va primi un nou update ce aduce noi funcții multimedia

O nouă scurgere de informații legate de PlayStation 4 vine din tabăra celor de la Sony, în același moment cu un teaser care a apărut pe blog-ul oficial al consolei.

Sony PlayStation 4

Blog-ul PlayStation 4 spune că firmware-ul consolei va primi un update cât de curând, update care vine cu noi funcții și capabilități multimedia, care sunt deja disponibile pentru PS3 însă nu și-au găsit încă drumul pe cel mai recent model. Așadar, ne putem aștepta ca update-ul pentru PlayStation 4 să includă capabilități pentru streaming DLNA, playback MP3 și suport pentru 3D BluRay. Desigur, nu cred că sunt mulți utilizatori care vizionează discuri BluRay 3D, însă dacă PS3 suportă acest format, de ce nu ar fi de găsit și pe PS4.

Update-ul de firmware este așteptat în perioada imediat următoare, și probabil va coincide cu conferința de gaming GamesCom, lucru destul de logic având în vedere că aceasta din urmă este programată pentru începutul lunii următoare. Având în vedere că Microsoft va aduce și el suportul pentru 3D BluRay pe al său Xbox One, este normal ca Sony să vină și el cu această capabilitate pentru a fi la înălțimea așteptărilor.

Este interesant câte funcții pot fi implementate ulterior doar cu ajutorul unui update de firmware, pentru consolele de gaming. Acest lucru denotă faptul că hardware-ul este perfect capabil, și dezvoltatorii, în acest caz Microsoft și Sony, au omis aceste opțiuni la momentul lansării, în mod intenționat. Nu cred că se poate spune că nu au avut timp să le implementeze, având în vedere că între lansarea lui PS3 și lansarea lui PS4 au trecut mai bine de 7 ani.