06 mai 2014 | 23:14

Plăci de bază, plăci de bază… de la MSI

ACTUALITATE
Plăci de bază, plăci de bază... de la MSI

Sper că MSI se află printre ultimii producători de plăci de bază care anunță o nouă serie pentru Intel Haswell Refresh și Z97 Express.

MSI Z97 MPower

Bine, s-ar putea să mă înșel, pe lângă MSI, Biostar și ECS nu au anunțat mai nimic în ultima vreme. Vine și rândul lor în curând. Noile plăci de bază de la MSI ce folosesc chipset-ul Z97 Express vin în două versiuni MSI Gaming și MSI OC, unele destinate pasionaților de overclocking și altele pentru gameri. Seria de gaming deține produse cu un preț între 100 și 220 de dolari și oferă opțiuni ideale pentru pasionații de gaming. Seria OC duce lucrurile mai departe și permite o configurabilitate foarte mare a plăcilor, în special ale frecvențelor și voltajelor pentru CPU, memorii, GPU, lucruri esențiale pentru pasionații de overclocking.

Prețul noilor plăci de bază se situează între 200 și 400 de dolari.

MSI Z97 XPower AC reprezintă flagship-ul seriei și permite instalarea a până la 4 GPU-uri overclockate pe slot-urile PCI Expsress x16, datorită unui cip PEX8747 de la PLX ce configurează cele 4 slot-uri ca unul singur, cu acces direct către procesor, sărind peste cipul de bridge standard. Placa deține un VRM în 16 faze precum și radiatoare pentru acesta și pentru northbridge, compatibile cu sistemele de răcire cu apă. Există 4 porturi SATA 6 Gbps, un slot M.2 pentru SSD-uri ultrarapide, nu mai puțin de 12 porturi USB 3.0 și, nu în ultimul rând WiFi 802.11 ac, Bluetooth 4.0 și Gigabit Dual Lan. 

MSI Z97 MPower MAX AC este următorul model din serie și are un VRM cu 12 faze, nu oferă cipul de PCI Ex Bridge, are 3 slot-uri x8/x4/x4, 8 conectori SATA 6 Gbps, un slot M.2, 10 porturi USB 3.0, WiFi, Bluetooth și Gigabit LAN și un aplificator AudioBoost pentru căști.

MSI  Z97 MPower MAX este cea mai ieftină placă din această serie, cu un preț de sub 200 de dolari. De pe ea lipsesc sistemul de răcire cu apă, conectivitatea Wlan și Bluetooth însă deține și butoanele de overclocking fizice de pe placă.

MSI Z97 XpowerAC

MSI Z97 Xpower Max AC