18 sept. 2014 | 10:00

Philips lansează un gadget care te scapă de dureri cronice

ACTUALITATE
Philips lansează un gadget care te scapă de dureri cronice

Cu un istoric în becuri inteligente şi echipamente medicale, cei de la au anunţat două gadgeturi menite să vă scape de dureri cronice.

philips-tens-lede

Din categoria, ,,uite ce lucruri incredibile „, cei de la Philips tocmai au anunţat două noi gadgeturi care vor face viaţa mai uşoară celor care suferă de dureri cronice, de tip muscular sau muscular-osos.

PulseRelief este un dispozitiv care foloseşte tehnologia TENS sau Transcutaneous Electronic Nerve Stimulation. Acesta generează pulsaţii eletrice de intensităţi diferite către terminaţii nervoase cu scopul final de a prevenii tranziţia către creier a semnalelor dureroase. În plus, stimulează eliberarea de endorfine şi alte substanţe chimice care te fac să te simţi mai sănătos şi mai fericit. Deşi nu este primul gadget de tip TENS, este primul care include peste 60 de programe pe care le puteţi alterna din aplicaţia de smartphone. Acesta este dedicat celor care suferă de afecţiuni musculoscheletale.

BlueTouch este special gândit pentru cei care efectiv nu mai scapă de dureri de spate de tip muscular. Acesta este de asemenea o versiune modernizată a unui dispozitiv mai vechi. Ca şi funcţionalitatea, BlueTouch pulsează un LED de culoare albastră pe suprafaţa pielii care, după spusele celor de la Philips stimulează eliberarea de Oxid Nitric în organism, o substanţă ce sporeşte fluxul sangvin şi încurajează vindecarea naturală. Prin intermediul iPhone-ului conectat prin Bluetooth, puteţi alege unul dintre tratamentele puse la dispoziţie de aplicaţia celor de la Philips.

În principiu o astfel de achiziţie necesită un pic de cercetare înainte sau chiar şi un sfat din partea medicului. Chiar şi în aceste condiţii însă, PulseRelief şi BluetTouch sună bine şi au la bază nişte tehnologii a căror utilitate a fost demonstrată în trecut, deci nu ar trebui să întâmpinaţi probleme. În magazinele de specialitatea ar trebui să le găsiţi până la sfârşitul lunii septembrie.

philips-bluetouch-lede

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele