31 ian. 2014 | 17:00

PayPal este interesat de metodele de plată Apple și încearcă un parteneriat

ACTUALITATE
PayPal este interesat de metodele de plată Apple și încearcă un parteneriat

Apple a anunțat recent că vrea să intre în domeniul sistemelor de plată pentru dispozitive mobile. PayPal dorește de asemenea să facă parte din acest sistem și încearcă un parteneriat pemetode de plată Apple.

PayPal Apple

Apple se pregătește, așadar, să lanseze un nou sistem de plată pentru dispozitivele mobile și, din câte am aflat până acum, fără ajutorul PayPal. Nu este totuși exclus ca Apple să accepte ajutorul companiei cu un renume în acest domeniu și să aprobe un parteneriat. Compania din Cupertino se axează pe sistemul de plată pentru aplicațiile de pe iPhone, însă nu știm deocamdată mai multe detalii despre direcția în care se îndreaptă. Se fac presupuneri că este vorba de o securizare mult mai bună a plății și despre posibilitatea de a efectua plăți cu telefonul la comercianți. Oricum, detalii oficiale despre noul sistem de plată Apple nu se cunosc.

Confirmări în acest sens vin de la compania iBeacon, care a montat de curând sisteme de plată de test, ce folosesc NFC pentru dispozitivele cu Android și Bluetooth pentru alte smartphone-uri, și efectuează teste în acest sens în Statele Unite. Este posibil ca lansarea următorului iPhone să coincidă cu lansarea sitemului de plată, însă deja aici vorbim de speculații și nici măcar zvonuri.

Într-o conferință recentă Apple, Tim Cook a mărturisit că sistemul de identificare prin amprentă din iPhone 5S a stat la baza acestei idei de implementare a unui sistem de plată Apple foarte bine securizat, probabil autentificarea utilizatorului făcându-se în acest fel.