19 iun. 2014 | 20:30

Pantalonii care se învinețesc, o nouă inventie pentru cei cu dizabilități

ACTUALITATE
Pantalonii care se învinețesc, o nouă inventie pentru cei cu dizabilități

Pantalonii care se învinețesc reprezintă o inventie care este destinată în principal persoanelor cu dizabilități, în special atleților din această categorie.

Inventie Pantalonii care se invinetesc

Un atlet normal nu are nevoie de o astfel de inventie, nici măcar Cristiano Ronaldo care șchiopăta în timpul antrenamentului de la Cupa Mondială, cu un pachet de gheață pe genunchi, iar asta se datorează mecanismului durerii din corpul nostru. Atunci când faci parte din o echipă de paralimpici, și nu ai simțuri în membrele inferioare, în timpul antrenamentelor sau al meciurilor, este foarte probabil să suferi o serie de lovituri destul de puternice și să nu le simți. Tehnologia medicală a avansat într-un ritm atât de alert, iar acum există o pereche de pantaloni care oferă un indicator vizual al zonelor afectate, în funcție de cât de puternică a fost lovitura.

Pantalonii funcționează cu o tehnologie destul de simplă și de utilă. Aceștia au o mulțime de buzunare cu vopsea colorată și zone de presiune create dintr-o folie specială. Atunci când acea folie suferă o lovitură dură, se va fisura, iar vopseaua colorată va identifica locul și gravitatea cu care a fost lovit. Aceste pachețele de vopsea sunt destul de inteligente încât să ofere nuanțe diferite de culoare în funcție de cât de brutală a fost lovitura.

Folia a fost dezvoltată inițial pentru procesul de printare al ziarelor, pentru a determina cât de uniformă este rola de print, însă plecând de la o idee bună într-un alt domeniu, s-a realizat o implementare foarte utilă a acestei tehnologii pentru segmentul medical.