11 aug. 2014 | 13:00

OwnPhones, primele căști personale, printate 3D

ACTUALITATE
OwnPhones, primele căști personale, printate 3D

O companie din San Diego cu numele de OwnPhones a lansat recent o campanie de succes pe Kickstarter pentru a strânge fondurile necesare producției unui set de căști personalizate.

OwnPhones

Căștile poartă același nume ca și compania, OwnPhones, și se diferențiază de orice alt produs de acest gen, prin posibilitatea de printare 3D a unui model perfect compatibil cu urechea utilizatorului. Facem referire aici la forma internă a urechii, și la crearea unui mulaj perfect pentru aceasta. Urechile, ca și multe alte aspecte ale oamenilor, sunt absolut unice, iar proiectul companiei mizează exact pe acest lucru.

De menționat că setul de căști nu va fi unul foarte ieftin, iar asta pentru că se conectează prin Bluetooth la dispozitivul mobil de pe care rulează muzica, dețin câte un acumulator intern dedicat pentru fiecare cască, așadar nu există nici un fel de fir între ele, și beneficiază de tehnologia Noise Cancelling pentru atenuarea zgomot-ului exterior. Acestea vor fi disponibile în mii de combinații de culori și forme, cu elemente de design complet customizabile.

OwnPhones Design 1

OwnPhones Design 2

Folosind o aplicație mobilă, utilizatorii își pot filma urechea, alături de un obiect, cel mai probabil o monedă, pentru a oferi și date exacte asupra dimensiunii acesteia, vor trimite filmulețul producătorului, care va genera o randare 3D a urechii și apoi un mulaj ce va fi printat folosind o imprimantă 3D.

Funcția SoundScaping poate minimiza sunetul ambiental cum ar fi traficul, în timp ce permite trecerea anumitor sunete precum ringtone-ul telefonului, diverse alarme, sau vocea unui prieten. Căștile sunt echipate și cu un indicator LED care atenționează utilizatorul de lângă tine dacă asculți muzică sau nu.

Prețul este momentan de 149 de dolari la precomandă pe Kickstarter, urmând să crească la 299 de dolari după ce va deveni un produs comercial.