19 feb. 2014 | 10:35

Opera Max micşorează traficul generat de aplicaţiile de pe Android

ACTUALITATE
Opera Max micşorează traficul generat de aplicaţiile de pe Android

Browser-ul se mândreşte de câţiva ani cu nişte algoritmi inteligenţi de compresie a datelor, iar acum Opera Max face ceva similar pentru întregul sistem Android.

opera-max

În urmă cu câţiva ani, făcea valuri pe mobile datorită faptului că oferea utilizatorilor săi posibilitatea de a folosi serverele companiei pentru a compresa paginile web înainte de a fi afişate pe mobil. De atunci a trecut ceva timp, iar acum, mult mai popularul Google Chrome face acelaşi lucru atât pe Androide cât şi pe iDevice-uri.

Magia din spatele Opera Max constă în acelaşi principiu detaliat mai sus, dar la nivelul întregii platforme Android, aplicând ideea de compresie pentru traficul generat de toate aplicaţiile pe care le aveţi instalate pe aparate. Pentru a nu afecta în nici un fel securitatea informaţiilor delicate cu care interacţionaţi pe al vostru smartphone cu platforma Google, doar conţinutul ne-encriptat apelat de aplicaţii va fi trecut printr-un algoritm de compresie pe serverele Opera.

Acest program chiar are şanse să vă salveze de costuri suplimentare la factura de mobil. S-a aflat pentru o lungă perioadă în beta, dar acum poate fi descărcat fără nici un fel de probleme din Google Play. În teorie, programul compresează datele voastre cu o eficienţă de până la 50%. În plus, vă oferă şi un grafic detaliat pe unitate de timp, pe care îl puteţi utiliza pentru a vedea ce aplicaţii vă mănâncă cel mai mult din traficul inclus în abonament.

Utilizarea aplicaţiei Opera Max implică plata unui abonament lunar de 1 dolar. Din fericire, puteţi opta şi pentru a fi supuşi vizionării regulate de reclame, context în care nu veţi plăti nici un ban, niciodată, pentru acelaşi serviciu.

opera-max compresie date trafic internet

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele