17 nov. 2014 | 22:26

OmniVision dezvăluie doi noi senzori de 21 și respectiv 24 Megapixeli pentru smartphone

ACTUALITATE
OmniVision dezvăluie doi noi senzori de 21 și respectiv 24 Megapixeli pentru smartphone

Acum puțină vreme am aflat că Sony a anunțat un nou senzor de 21 megapixeli de tip Exmor RS care va putea fi integrat și pe smartphone-uri. OmniVision răspunde și el cu un anunț similar.

OmniVision-Senzor

OmniVision are și el doi senzori similari celui de la Sony, unul de 21.4 Megapixeli și respectiv 23.8 Megapixeli, amândoi special concepuți pentru smartphone. Cel mare dispune și de focalizare automată și stabilizare optică, asemănător celor folosiți de Samsung Sony și Apple pe modelele de vârf. Senzorul va permite capturarea de imagini HDR și clipuri la rezoluție 4K și 30 de cadre pe secundă. OmniVision nu produce nici un fel de smartphone așadar senzorul lor poate fi disponibil pentru orice producător OEM pentru a îl integra pe dispozitivele proprii.

Momentan nu se știe cine va beneficia de pe urma tehnologiei de la OmniVision având în vedere că Sony nu va fi cu siguranță unul din clienții săi. Am putea vedea pe viitor senzori capabili pe smartphone-urile chinezilor care oricum au o cerere foarte mare, brand-rui ca Gionee sau chiar ZTE și Huawei ar putea profita de prețul implicit mai mic al acestora. Sony are într-adevăr un senzor bun, însă prețul său îl face mai puțin accesibil pentru producătorii OEM.