29 mai 2014 | 09:34

Oficial: Apple a cumpărat Beats cu 3 miliarde de dolari

ACTUALITATE
Oficial: Apple a cumpărat Beats cu 3 miliarde de dolari

Printr-un comunicat de presă, Apple a anunţat astăzi că a achiziţionat Beats Audio şi serviciul de streaming Beats Music cu 3 miliarde de dolari.

Apple a cumpărat Beats

Deşi existau deja de câteva săptămâni, achiziţia Beats de către gigantul din Cupertino a devenit oficială abia astăzi. Contravaloarea tranzacţiei este 3 milarde de dolari, dintre care 2,6 miliarde vor fi plătiți în cash şi 400 de milioane sub formă de acţiuni. Tot ca parte a acestei înţelegeri, cele două personaje principale din spatele brandului Beats, Jimmy Iovine şi Dr. Dre vor primi posturi executive în cadrul Apple.

Momentan, este greu de apreciat care vor fi rezultatele acestei achiziţii pe termen lung. Cu toate acestea, Tim Cook a promis deja că va continua să funcţioneze ca o aplicaţie independentă pe Android şi iOS. În ceea ce priveşte produsele viitoare ale brandului, acestea vor realizate, din punct de vedere al design-ului, de divizia Apple specializată pe acest departament.

,,Muzica este o parte foarte importantă a vieţii noastre şi ocupă un loc special în inima noastră la Apple. De aceea, am continuat să investim în muzică şi aducem împreună aceste echipe extraordinare pentru a continua să creem cele mai inovative produse şi servicii muzicale de pe mapamond.” Cu doar câteva cuvinte, Tim Cook a sintetizat foarte frumos motivaţia din spatele acestei investiţii substanţiale.

De partea cealaltă a baricadei, nici Jimmy Iovine nu s-a lăsat mai prejos când a venit vorba de manifestarea entuziasmului vizavi de acest eveniment. ,,Am ştiut întotdeauna în inima mea că locul Beats este lângă Apple. Ideea care a stat la baza acestei companii a fost inspirată de abilitatea de neegalat a celor de la Apple de a combina cultura cu tehnologia. Angajamentul profund al Apple pentru fanii muzicii, pentru artişti, autori şi industria muzicală este ceva special.”

În definitiv, sunt curios cât de repede vom vedea urmările acestei tranzacţii. Va avea iPhone 6 în pachet nişte căşti Beats sau pe lângă noi MacBook-uri şi iPad-uri, Tim Cook va anunţa în câteva luni şi câteva boxe noi ,,by Dr.Dre”. În ceea ce priveşte parteneriatul de câţiva ani al celor de la Beats cu HP, acesta va lua sfârşit anul acesta.

apple beats iovine-and-dre

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele