03 mart. 2014 | 07:30

Odată cu LEGO Power Brick, producătorul danez cochetează cu noi domenii

ACTUALITATE
Odată cu LEGO Power Brick, producătorul danez cochetează cu noi domenii

Cei de la nu se mai ocupă de mult timp doar de cărămizi de jucărie pentru construit, iar noul Power Brick confirmă acest trend.

lego-phone-power-brick baterie

Compania din spatele LEGO va intra în istorie ca fiind producătorul celor mai populare cărămizi din plastic menite să stimuleze creativitatea copiilor. În acelaşi timp, este un gigant care a reuşit, în ultimii ani, să fie sinonim cu jocuri video, filme, seriale de animaţie şi multe altele. Practic, la fiecare pas, cineva din conducerea companiei este în permanentă căutare de domenii în care să îşi încerce norocul.

În acest caz, este vorba de COI+ LEGO Power Brick. La prima vedere, este vorba de o placă LEGO un pic mai mare decât un iPhone pe care puteţi construi diverse modele. Undeva pe margine, însă, aceasta ascunde un port USB de la care vă puteţi alimenta gadgeturile preferate. Partea principală are 72 x 120 x 13 milimetri, interesant este însă că, prin intermediul câtorva piese suplimentare incluse în pachetul standard, puteţi transforma acea piesă de start într-un stand foarte trainic pentru un telefon sau orice alt dispozitiv similar. Până şi switch-ul de on/off de pe partea inferioară a Power Brick-ului are protuberanţele de plastic specifice unei piese LEGO căreia îi puteţi ataşa alte piese.

Bateria încorporată LEGO Power Brick este de 4200 miliamperi, iar greutatea totală este de 115 grame. Astfel, vă puteţi reîncărca complet un iPhone 5 de trei ori în deplasare.

Preţul pentru acest aparat sub licenţă LEGO va fi de 50 de dolari, iar portul de încărcare va oferi un curent maxim de 2 amperi, așadar, pot fi încărcate fără probleme orice smartphone sau tabletă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele