23 apr. 2014 | 15:40

Oculus Rift beneficiază de tratamentul lui Vsauce

ACTUALITATE
Oculus Rift beneficiază de tratamentul lui Vsauce

Oculus Rift beneficiază și el de tratamentul lui Vsauce, un utilizator de YouTube ce produce o mulțime de clipuri informative și interesante.

Detalii tehnice si de constructie Oculus Rift

Chiar dacă mulți consideră Oculus Rift ca fiind un subiect încheiat după achiziția companiei de către Facebook, există atât de multe kituri de dezvoltare în piață, încât este imposibil să nu apară noi proiecte interesante, chiar dacă vin sub forma unui clip informativ. Am incercat probabil să explicăm cum funcționează Oculus Rift, și nu cred că cei fără un background tehnic au reușit să înțeleagă. Clipul de mai jos, chiar dacă are doar 2 minute, reușește să explice pe înțelesul tututur ce reprezintă acest gadget.

Utilizatorul YouTube Vsauce3 a luat primul kit Oculus Rift disponibil și a prezentat istoricul lui în cadrul unui clip de tip stop-motion. Putem vedea așadar construcția extrem de simplă a apratului, modul cum a fost gândit și modul de operare al acestuia.

Kitul DK1 a fost primul lansat pe piață, iar specificațiile lui sunt limitate, varianta DK2 care se lansează în luna iunie a acestui an, a fost îmbunătățită semnificativ, și dispune de un display 1080p, un timp de răspuns mai mic și o detecție mult mai bună a mișcării capului utilizatorului. Achiziția de către Facebook îi va ajuta pe dezvoltatori să lanseze următoarea variantă rapid și să o aducă pe piața de retail în timp record.