15 apr. 2014 | 09:53

O nouă postare pe Twitter soldată cu arest

ACTUALITATE
O nouă postare pe Twitter soldată cu arest

Pentru că glumele de pe nu trebuie să implice terorism, o tânără a fost arestată zilele trecute pentru o ,,ameninţare”.

Twitter arestare American Airlines aresstare

O tânără de doar 14 ani cu ID-ul de Twitter a @QueendDemetriax_ a postat zilele trecute câteva cuvinte ce pot fi interpretate, fără echivoc, ca fiind o ameninţare adresată companiei aeriene American Airlines. Respectiva postare era ,,@AmericanAir, salut, numele meu este Ibrahim şi sunt din Afghanistan. Fac parte din Al Qaida şi pe 1 iunie o să fac ceva foarte mare. La revedere.” Deşi o replică era inevitabilă, aceasta a venit mai repede decât se aştepta cineva. ,,Sarah, luăm aceste ameninţări foarte în serios. Adresa ta IP şi detaliile vor fi înaintate organelor de securitate şi FBI.”

La scurt timp după respectivul eveniment şi după replica foarte concisă a companiei aeriene, tânăra s-a speriat şi a început să-şi ceară scuze pe reţeaua de micro-blogging. A catalogat totul ca pe o glumă şi a insistat că o prietenă a ei a postat, nu ea.

La momentul redactării acestui material, tânara olandeză a fost arestată. Poliţia din Rotterdam a confirmat arestarea şi faptul că are legătură cu ameninţarea virtuală adresată American Airlines. Investigaţiile au fost demarate. De partea cealaltă a baricadei, Twitter a blocat respectivul cont, după ce proprietara s-a bucurat de o creştere explozivă a popularităţii. În doar trei ore, numărul celor care o urmăreau a crescut de la 11.000 la 24.000.

Nu este prima oară când astfel de ,, cât se poate de reale. Soluţia este să fiţi foarte, foarte de precauţi atunci când postaţi pe reţele sociale câteva cuvinte pe marginea unor subiecte sensibile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele