02 apr. 2014 | 10:14

O nouă „chinezărie” de încărcător de iPhone a explodat, cauzând victime

ACTUALITATE
O nouă

În speranţa că face economie, un american şi-a cumpărat un încărcător de iPhone ieftin, însă la scurt timp

incarcator phone explodat charger-burn-hands

Nu este nici pe departe primul caz în care un încărcător de iPhone a explodat. Din păcate, în continuare este vorba doar de încărcatoare neoriginale şi, în continuare, evenimentul neplăcut se lasă cu victime. Dacă vă aduceţi aminte, în cel mai recent incident, explozia unui încărcător de iPhone .

Încărcătoarele originale pentru produse Apple de orice fel sunt fabulos de scumpe. Un banal cablu poate depăşi fără probleme pragul de 100 de lei. Deşi avea deja un încărcător original în posesie, Tim Tyrrell din Statele Unite a avut nevoie de un al doilea încărcător şi nu mai avea chef să facă o investiţie semnificativă în acest accesoriu. Din acest motiv, cu zece dolari şi-a cumpărat de pe eBay un pachet format din două încărcătoare de priză şi un încărcător de maşină. La scurt timp după achiziţie, în momentul în care a fost introdus în priză, unul dintre încărcătoarele ieftine ,,făcute pe vapor” a provocat o explozie care a ars aproximativ un sfert din mâna proprietarului.

Cu toate că situaţia era deja destul de gravă, rana s-a infectat în scurt timp şi, combinată cu diabetul lui Tyrrell, a ajuns să stea la baza unei internări în spital de peste o săptămână. În acel timp, pacientul a suferit nu mai puţin de patru operaţii de reconstrucţie la mână.

În teorie, soluţia evidentă ar fi să cumpăraţi doar încărcătoare originale. În practică, însă, soluţia ar fi ca Apple să mai scadă un pic preţurile la cabluri şi încărcatoare de priză.

O nouă chinezărie de încărcător de iPhone a explodat, cauzând victime

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele