18 feb. 2014 | 19:17

Nvidia lansează GTX 750 și GTX 750 Ti, primele GPU-uri Maxwell

ACTUALITATE
Nvidia lansează GTX 750 și GTX 750 Ti, primele GPU-uri Maxwell

Nvidia a lansat astăzi primele GPU-uri bazate pe arhitectura Maxwell, GTX 750 și GTX 750 Ti. NVIDIA_GeForce_GTX_750_Class_3qtr (Medium) Noile plăci grafice sunt proiectate pe arhitectura Maxwell și promit să ofere performanțe de două ori mai bune și o eficiență de două ori mai bună din punct de vedere energetic. Comparația este făcută de către cei de la Nvidia, cu seria GTX 550 Ti, construită pe arhitectura Fermi. De ce a fost făcută această comparație cu o placă cu două generații mai veche? Pentru că Steam Hardware.com prezintă GTX 550 Ti ca fiind cea mai utilizată platformă grafică la momentul actual. Interesant este faptul că această comparație nu se oprește aici, GTX480 fiind unitatea etalon cu care poate fi comparată GTX 740 Ti. E drept, Nvidia GTX 750 Ti nu este nici pe departe o placă de 500 de dolari la momentul lansării, și este relativ normal să asociem performanțele acesteia cu o placă pe care sigur mulți dintre noi o au în sistem la momentul de față, sau au avut-o. Niciunul din modelele noi lansate nu necesită o alimentare externă și ambele beneficiază de noile tehnologii Nvidia.

  • ShadowPlay care le permite gamerilor să înregistreze și să împărtășească din experiența lor de joc pe Twitch sau alte site-uri online;
  • G-SYNC, tehnologia pentru afișarea clară a imaginilor din jocuri;
  • GameStream, tehnologia care le permite gamerilor să transmită jocurile PC favorite direct pe NVIDIA Shield, pentru a se juca de oriunde.

Prețurile de pornire pentru GTX 750 Ti și GTX 750 vor fi de 639 lei, respectiv 509 lei.