03 oct. 2014 | 10:00

Cel mai nou Android ajunge deja pe Samsung Galaxy S5 [VIDEO]

ACTUALITATE
Cel mai nou Android ajunge deja pe Samsung Galaxy S5 [VIDEO]

Deşi Android L nu a primit încă o dată oficială de lansare din partea Google, există deja o versiune optimizată pentru Samsung Galaxy S5.

android-l-galaxy-s5-preview

Au trecut deja câteva luni de când am auzit prima oară de , noua versiune a sistemului de operare de la Google. Cu toate acestea, pe lângă faptul că nu a primit încă un nume de desert, nici nu a putut fi experimentat de utilizatorii multor terminale. Până acum, gigantul din Mountain View s-a rezumat la a oferi câteva imagini de test pentru Nexus 5 şi Nexus 7, atât.

Din fericire, pentru că dezvoltatorii OEM de echipamente, precum Samsung, au deja în portofoliu o versiune aproape finală a respectivului SO, a fost posibil şi un clip precum cel de mai jos. Acesta este un preview de opt minute care vă trece printre toate noutăţile care urmează să fie prezente pe smartphone-urile voastre Galaxy S5 în câteva săptămâni sau luni.

Cu această ocazie aflăm că , deşi se află într-o variantă beta, pare să fie destul de promiţător. Cu numele de cod LR258J, firmware-ul de test a fost rulat pe un Galaxy S5 SM-G900F. Cea mai evidentă schimbare ţine de aspectul estetic general al tuturor aplicaţiilor şi meniurilor incluse în acest sistem de operare. Acestea sunt cumulate în spatele titlului de Material Design. Nu lipseşte, desigur, nici o variantă actualizată a interfeţei TouchWiz pentru smartphone-uri şi tablete a sud-coreenilor.  Dacă ar fi să punctăm câteva aplicaţii care au suferit schimbări semnificative odată cu acest update, Dialer, Memo, Clock şi Messages sunt primele pe listă.

Faţă de versiunea finală de Android L, cele mai multe elemente care lipsesc la această oră din versiunea de test sunt legate de animaţii şi efecte de tranziţie de la o aplicaţie la alta. Una peste alta, percepeţi această demonstraţie ca fiind doar o mostră semnificativă de Lollipop, nu varianta care va fi oferită în curând, în mod gratuit, publicului larg.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele