06 nov. 2014 | 11:00

Noua tastatură Swype pentru iOS 8 devine mai bună pentru români și unguri

ACTUALITATE
Noua tastatură Swype pentru iOS 8 devine mai bună pentru români și unguri

La câteva luni după lansarea iOS 8, cu suport pentru tastaturi virtuale de la terţi, primeşte un update lansat parcă special pentru români şi unguri.

swype-ios8

În urmă cu aproape două luni clasificam tastatura virtuală ca fiind cea mai bună pentru români. Respectivul calificativ favorabil se datora în mare parte faptului că era printre singurele tastaturi virtuale predictive cu suport pentru frumoasa noastră limbă. Acum, se pare că situaţia s-a schimbat semnificativ.

Swype, una dintre cele mai populare tastaturi virtuale de pe orice platformă, a fost disponibilă pe iPhone şi iPad din prima zi de după . Doar cu ultimul update însă, aceasta a introdus şi suportul pentru sugestii inteligente în limba română, maghiară, rusă şi hinglish (o combinaţie dintre hindusă şi engleză). Cu alte cuvinte, de acum înainte, Swype este o aplicaţie mai utilă în ţara noastră. De asemenea, creaţia celor de la Nuance, pe lângă cele patru limbi menţionate mai sus, odată cu noua versiune a mai învăţat alte 12 limbi, mai mult sau mai puţin populare, pentru a duce totalul la valoarea de 21. La capitolul funcţii noi se mai încadrează un algoritm creativ pentru sugerarea de simboluri emoji în funcţie de conţinutul mesajului. Pornind de la acest sistem, dacă vă manifestaţi entuziasmul şi bucuria vizavi de un subiect, vi se va recomanda inserarea unui smiley face.

Dacă nu aţi mai interacţionat niciodată cu Swype, veţi fi plăcut surprinşi să vedeţi cât de rapid veţi face performanţă la tastare. Prin prisma faptului că nu mai trebuie să vă ridicaţi degetul de pe taste, ci doar să-l plimbaţi rapid de pe o literă pe alta, nici nu vă veţi da seama când aţi început să scrieţi fără să vă mai uitaţi la tastatură. Noua versiune de Swype poate fi descărcată contra sumei de 0,99 dolari de la această adresă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele