25 nov. 2014 | 13:35

Curăţenia prin conturile Google a devenit mult mai ușoară cu ultima actualizare

ACTUALITATE
Curăţenia prin conturile Google a devenit mult mai ușoară cu ultima actualizare

Printr-un update adus serviciului Google Dashboard, gigantul din Mountain VIew face viaţa utilizatorilor săi mult mai uşoară.

LG G3 cu Android 5.0 Lollipop la Playtech (4)

Nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că posesorii de aproape că sunt legaţi de mâini şi de picioare fără un cont Google. Acesta din urmă este necesar pentru instalat aplicaţii, localizat telefonul de la distanţă, backup-uri şi multe alte activităţi. În plus, în spatele se poate ascunde o bază de date stufoasă de contacte şi toate emailurile pe care le-aţi primit vreodată. Pornind de la această premisă, aveţi toate motivele să vă faceţi griji dacă aţi vândut recent un smartphone cu Android şi aţi uitat să ştergeţi contul. Această problemă este şi mai probabilă în cazul celor care schimbă des telefoane sau sunt jurnalişti şi primesc dispozitive la test.

google-dashboard-android devices

Din fericire, acum există o metodă foarte simplă pentru a vedea dacă aţi rămas autentificat pe vreun aparat în ultima perioadă. Pe noua pagină web Devices and Activity Dashboard, accesibilă prin acest link, după ce vă autentificaţi, puteţi vedea o listă cu toate dispozitivele voastre pe care aţi fost autentificat în ultimele 28 de zile. Tot de pe această pagină puteţi vedea când şi de unde cineva a folosit numele vostru de utilizator Google şi parola aferentă. Dacă vedeţi vreun dispozitiv suspect, puteţi întrerupe legătura acestuia cu contul vostru şi vă puteţi schimba parola.

Aceasta este doar cea mai recentă măsură implementată de Google pentru a vă ajuta să aveţi o evidenţă mult mai strictă în ceea ce priveşte contul vostru.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele