28 iun. 2014 | 19:00

Noul Gigabyte BRIX vine cu Haswell şi GPU NVIDIA

ACTUALITATE
Noul Gigabyte BRIX vine cu Haswell şi GPU NVIDIA

Un computer ideal pentru a fi folosit în sufragerie, ca HTPC, noul este un upgrade important faţă de generaţia trecută.

gigabyte-brix

Gigabyte  este deja o serie de produse cu o oarecare vechime. La începutul acestui an, de exemplu, se anunţase un kit BRIX pe arhitectură AMD, ce avea la bază un procesor AMD A8 şi un GPU integrat Radeon R9. Acum, în aceeaşi carcasă de 12,7 x 10.9 x 5,8 centimetri, cei de la Gigabyte au creat un sistem cu o combinaţie de procesor Intel şi placă video NVIDIA.

Foarte compact, acest HTPC poartă numele de BRIX Pro kit, în contextul în care, cuvântul kit din titlu face referire la absenţa unui modul de memorie RAM şi al unui hard disk din pachet. Acestea din urmă trebuie achiziţionate separat, în funcţei de buget. Sunt incluse în schimb, pe lângă o placă de bază micro-ITX, un procesor Intel Core i5-4200H de ultimă generaţie – Haswell şi o placă video NVIDIA GeForce GTX 760. Cu alte cuvinte, aveţi toate ingredientele pentru a rula în condiţii optime conţinut video 4K sau câteva jocuri mai recente.

În rest, vor fi incluse un slot mSATA pentru SSD-uri, un locaş SATA 3 pentru hard disk-uri de 2,5 inci şi două sloturi pentru memorie DDR3L. La capitolul conectică, în total veţi avea la dispoziţie 4 porturi USB 3.0, un gigabit ethernet, 2 ieşiri HDMI şi un mini DisplayPort. Dacă preferaţi să staţi fără fire, în aceeaşi ecuaţie va fi prezent un modul WiFi 802.11ac şi un card mini PCIe Bluetooth 4.0.

Dacă un Core i5 nu este suficient pentru voi, acelaşi mini computer va fi disponibil în luna august a acestui an şi cu un procesor Intel Core i7.  În ambele cazuri însă, GB-BXi5G-760 va include un sistem de răcire activ, motiv pentru care s-ar putea să nu fie cel mai silenţios din lume.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele