18 sept. 2014 | 12:00

Noul BlackBerry Porsche P’9983 – scump şi atrăgător

ACTUALITATE
Noul BlackBerry Porsche P'9983 -  scump şi atrăgător

Într-o piaţă în care foarte mulţi pasionaţi de gadgeturi investesc sume din ce în ce mai mari în smartphone-uri, a apărut P’9983.

porsche-design-blackberry-p9883-640x640

Odată la câţiva ani, cei de la BlackBerry se mândresc cu un parteneriat cu echipa Porsche Design prin lansarea unui nou smartphone premium. Se pare că 2014 este anul în care vedem primul urmaş pentru, deja bătrânul, BlackBerry În contextul în care şi acel model se mai vinde în continuare în magazine cu peste 6000 de lei, nu vă aşteptaţi ca dispozitivul din imaginea de mai sus să fie mai ieftin de 2000 de dolari.

Trecând însă peste detaliile exclusiviste, noul BlackBerry Porsche a fost lansat oficial în cadrul unui eveniment ce a avut loc ieri la Dubai. Din motive necunoscute însă, înainte de conferinţă, canadienii postaseră deja toate detaliile despre respectivul gadget pe pagina companiei.

P’9983 este un telefon construit din oţel inoxidabil călit la temperaturi înalte. Carcasa din spate care acoperă bateria detaşabilă este realizată din fibră de sticlă, în timp ce camera principală este protejată cu cristal safir. Tot din oţel este realizat logo-ul Porsche Design care tronează pe partea din faţă a aparatului. Tastatura este de asemenea una specială, fiind aparent primul BlackBerry cu taste realizate parcă din sticlă cu caractere argintii. Rezultatul final este un produs cu o durabilitate de invidiat. Deşi nu s-a insistat foarte mult pe specificaţii tehnice în conferinţă sau pe pagina produsului, merită reţinut că sistemul de operare preinstalat este cea mai recentă versiune de BlackBerry 10.3 cu măsuri avansate de securitate. Singurul lucru care se cunoaşte este că display-ul de 3,1 inci este sensibil la atingere şi că memoria internă este de 64GB.

În cutia produsului mai sunt incluse o pereche de căşti premium, o husă şi alte câteva accesorii exclusiviste.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele