14 feb. 2014 | 12:10

Noul BBM 2.0 aduce toate funcţiile de pe BlackBerry pe iOS şi Android

ACTUALITATE
Noul BBM 2.0 aduce toate funcţiile de pe BlackBerry pe iOS şi Android

După o lungă perioadă în care a fost un serviciu dedicat exclusiv dispozitivelor BlackBerry, a ajuns să funcţioneze la fel de bine pe iOS şi Android.

blackberry bbm-2.0 update

La sfârşitul anului trecut, BlackBerry Messenger a încetat să mai fie un serviciu dedicat exclusiv terminalelor create de fosta RIM. BBM, după cum îi spun prietenii, a ajuns atunci sub forma unei aplicaţii gratuite în AppStore-ul celor de la Apple şi în Google Play. Iniţial, volumul de funcţii dedicat utilizatorilor de era limitat. Odată cu versiunea BBM 2.0 se pare încă că orice diferenţe sunt lăsate deoparte.

Disponibilă deja în magazinele virtuale cu care ne-am obişnuit, această versiune BBM 2.0 este un mare pas înainte pentru platforma de socializare creată de BlackBerry.

Vorbim în primul rând de BBM Voice, un sistem de comunicare audio prin VoIP, similar cu Viber, ce funcţionează între toate dispozitivele cu BBM instalat, folosind o conexiune WiFi sau celulară. BBM Channels, o componentă similară cu o reţea de socializare de sine stătătoare, este de asemenea inclusă. Aceasta din urmă vă permite să postaţi online conţinut care vă încântă şi să urmăriţi conţinutul postat de prieteni, companii sau personalităţi. Similar cu Find My Friends al celor de la Apple, acelaşi program actualizat creat de BlackBerry vă permite să urmăriţi locaţia prietenilor în timp real sau să vă daţi acordul să vă fie vouă urmărită locaţia pentru o perioadă limitată de timp. Pentru partajări de fişiere, mai mari sau mici, noul BBM 2.0 se integrează cu Dropbox, permiţându-vă din câteva click-uri să trimiteţi documente de dimensiuni generoase prietenilor.

În acelaşi timp cu acest update important, BBM pentru BlackBerry 10 este actualizat cu câteva dintre funcţiile enunţate mai sus, ajungând astfel la versiunea 10.3.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele