17 sept. 2014 | 17:06

NFC-ul de pe iPhone 6 este doar pentru Apple Pay, și atât!

ACTUALITATE
NFC-ul de pe iPhone 6 este doar pentru Apple Pay, și atât!

Entuziasmat de faptul că iPhone 6 are NFC? Ei bine aflați că este funcțional doar cu sistemul Apple Pay.

iPhone 6 Apple Pay NFC

Cum adică e blocat doar pentru Apple Pay, parcă NFC-ul avea ca scop conectarea rapidă a multor alte dispozitive precum căști, boxe sau alte gadget-uri, cu smartphone-ul? Ei bine Apple a decis că NFC-ul de pe cele mai recente smartphone-uri ale sale, practic singurele care beneficiază până acum de această funcționalitate, să fie blocat doar cu sistemul de plată Apple Pay.

Astfel, noul iPhone 6 sau iPhone 6 Plus, nu vor putea să se conecteze cu căști, boxe, camere foto, sau alte dispozitive ce dispun de NFC. Compania a refuzat să comenteze asupra acestui fapt, chiar dacă l-a confirmat, și nu se știu care sunt planurile sale pentru acest cip, în viitor.

NFC este un standard de conectivitate care a fost recunoscut destul de greu de producătorii de dispozitive, și chiar și acum când auzim atât de des această denumire, este încă în stadiu incipient de adopție. Este folosit pe boxe, căști, dispozitive de încărcare wireless, lansarea de aplicații, inițierea transferului de date dintre două dispozitive și multe altele.

Apple a folosit în trecut conexiunea Bluetooth pentru recunoașterea altor gadget-uri și accesorii, și va rămâne la acesta, însă e puțin dezamăgitor să aflăm că cipul intern din iPhone 6, cip care este capabil să funcționeze și cu alte dispozitive, este blocat doar pentru a fi folosit de sistemul de plată proprietar. Cum Apple Pay mai are ceva până va fi disponibil în Europa, momentan NFC-ul este inutil la noi în țară și în împrejurimi.