07 oct. 2014 | 10:00

Nexus X Shamu se arată un smartphone puternic în teste

ACTUALITATE
Nexus X Shamu se arată un smartphone puternic în teste

Cu toate că nu a avut încă parte de o lansare oficială, iminentul , realizat în colaborare cu Motorola, pare promiţător.

nexux-x-shamu

Până la sfârşitul acestei luni, este foarte probabil să avem parte de câteva lansări importante din partea Google. Printre ele ar trebui să se strecoare şi noul smartphone din seria de aparate Nexus intitulat Nexus X sau . Acesta ar trebui să reprezinte o colaborare între Motorola şi Google.

Pentru că perioada premergătoare lansării implică şi nişte benchmark-uri, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că au fost surprinse de cei de la PhoneArena primele rezultate în GeekBench. Deşi nu se poate ştii la această oră dacă aparatul prezent în clasamentul de mai jos va avea aceeaşi configuraţie cu produsul care va ajunge pe piaţă, rezultatele sunt cu adevărat impresionante. În definitiv, cu un scor de 3200 de puncte în testul multi-core a reuşit să învingă detaşat creaţii precum Galaxy Note 3, Galaxy S5 şi iPhone 6. În testul pentru single core a obţinut 1040 de puncte.

În urma zvonurilor din ultima perioadă, Nexus X pare să fie cel mai mare model de telefon realizat până la această oră în colaborare cu Google. Are un display de 5,9 inci cu o rezoluţie QHD. Pentru procesare va folosi unul din SoC-urile mai recente de la Qualcomm intitulat Snapdragon 805. Cantitatea de memorie RAM va fi egală cu 3GB, iar sistemul de operare preinstalat va fi Android L.

Încă nu a fost lansată o invitaţie oficială pentru conferinţa celor de la Google, dar există deja prea multe indicii pentru un astfel de eveniment în octombrie, încât să nu se confirme.

Nexus-X-benchmark-Geekbench-3-02-640x288

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele