30 sept. 2014 | 15:54

Nexus 6 va avea un ecran imens, dar și cele mai bune dotări pentru Android

ACTUALITATE
Nexus 6 va avea un ecran imens, dar și cele mai bune dotări pentru Android

Android L va debuta odată cu noul smartphone Nexus. Acestea sunt ultimele informații despre Nexus 6 de la Motorola.

google nexus 6

În noiembrie este așteptat Nexus 6, noul smartphone de la Google, care va marca și lansarea Android L. Android Police aduce noi informații cu privire la noul smartphone, întărind zvonurile precedente cu privire la un parteneriat între Google și Motorola. Astfel, noul Nexus ar avea un ecran de 5,9 inci cu rezolutie 2K la 2.560×1.440 pixeli, iar modelul de bază va fi Moto X.

Nexus 6 va folosi un procesor Qualcomm Snapdragon 805 la o frecvență de 2,6 Ghz, având 3 GB de RAM, iar spațiul de stocare va fi de 32 de GB. Camera foto va fi de 13 megapixeli cu stabilizare optică, o dotare care a lipsit până acum din modelele vândute de Google, iar telefonul va fi capabil să înregistreze videoclipuri 4K. Autonomia este la fel de importantă, iar Nexus 6 ar avea o baterie de 3.200mAh.

Ultimele două modele din programul Google Nexus s-au remarcat printr-un preț mai scăzut, iar pentru Nexus 6 este estimat unul de până în 350 de dolari. Cât despre Android L, această versiune a fost prezentată în vară, la evenimentul Google I/O, iar versiunea finală este așteptată în această toamnă.

nexus 6 imagine concept

În imaginea de mai sus se remarcă unele schimbări aduse de Android L, pe lângă elemente de design care provin de la Motorola Moto X. Spre exemplu, aplicația de mesaje, cea de apeluri și butoanele virtuale de la baza ecranului au fost schimbate. Este adoptat astfel Material Design, noul limbaj de design pe care compania l-a prezentat la Google I/O. După cum se prezintă în poza de mai sus, Nexus 6 pare mai degrabă un Moto X din 2013 supradimensionat. Este păstrat ecranul curbat până peste margini.

În ceea ce privește Moto X, acest model are un ecran de 5,2 inci full HD, o baterie de 2..300 mAh și a fost lansat cu Android KitKat, dar va fi actualizat la Android L. Mai folosește un procesor Qualcomm Snapdragon 801 cu patru nuclee tactate la 2,5GHz, 2GB de memorie RAM și are un spațiu de stocare de 16 sau 32GB. Nu are slot de card microSD. Camera este de 13 megapixeli, dar aplicația e una proprie Motorola. Telefonul filmează 4K.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele