22 nov. 2014 | 13:36

Next Glass e aplicația care știe ce vin sau bere vrei să bei înainte să bei

ACTUALITATE
Next Glass e aplicația care știe ce vin sau bere vrei să bei înainte să bei

O nouă aplicaţie de iOS sau Android intitulată Next Glass te ajută să nu mai faci niciodată investiţii neinspirate când vine vorba de vin sau bere.

next glass ios android app

Cei mai mulţi dintre noi ştiu că nu toate vinurile sunt la fel. Cunoscătorii ştiu că şi variaţia de tipuri de bere de pe piaţă este incredibilă. Pornind de la această premisă, nu este deloc exclus să într-o achiziţie neinspirată pentru simplul fapt că nu aţi mai băut niciodată un anumit soi de vin sau sticlă de bere.

Pentru a preveni astfel de neplăceri, de acum există Next Glass. Disponibilă pentru descărcare gratuită din Apple App Store sau Google Play, aplicaţia vă învaţă gusturile vizavi de vin sau bere prin intermediul mai multor teste, doar ca apoi să vă poate face recomandări inspirate. Singurul gest pe care trebuie să-l faceţi este să imortalizaţi o poză cu o etichetă de la o sticlă de vin sau bere şi, în câteva secunde, veţi fi avertizaţi în privinţa compatibilităţii respectivului produs cu gusturile voastre.

Există şi o componentă de socializare integrată în aplicaţie. Astfel, pe lângă faptul că puteţi vedea preferinţele prietenilor în materie de veţi şti cu precizie elveţiană dacă sticla din faţa voastră ar fi ideală ca şi cadou pentru vreo unul dintre ei.

Partea cea mai interesantă este că Next Glass foloseşte două tehnologii bazate pe un volum imens de cercetare ştiinţifică intitulate GlassMatch şi Genome Cellar. Aceasta din urmă este ancorată într-o bază de date cu zeci de mii de amprente chimice de băuturi pentru a vă oferi un procent de compatibilitate, aparent banal dintre gusturile voastre şi substanţa din interiorul unei sticle din magazin. E ca şi cum ar compara ADN-ul unui pahar de vin cu ADN-ul celorlalte experienţe bahice din trecutul vostru.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele