17 mart. 2014 | 10:35

Mozilla renunţă la „Firefox for Metro”, din lipsă de interes

ACTUALITATE
Mozilla renunţă la

Din cauza faptului că nu există prea mulţi dornici să folosească interfaţa Modernă sau Metro din Windows 8, a renunţat la „Firefox for Metro”.

metro mozilla firefox-windows-8

Lansată deja de câţiva ani, interfaţa Metro din Windows 8 ar fi trebuit să genereze suficient de mulţi fani printre utilizatori încât să motiveze dezvoltatorii să creeze aplicaţii optimizate. Acest lucru nu s-a întâmplat. Cu toate că există deja câţiva jucători importanţi din domeniul software care au făcut tranziţia la noul tip de interfeţe opimizate pentru touchscreen, se pare că cei mai mulţi dintre noi nu le folosesc. Cel puţin acestea sunt argumentele Mozilla, care a anunţat zilele trecute că va renunţa să mai lucreze la o versiune de Firefox optimizată pentru interfaţa Metro din Windows 8 şi Windows RT.

Printr-o postare pe blogul oficial al companiei, informaţia a fost confirmată de Jonathan Nightingale, Vicepreşedinte Mozilla. Motivul principal invocat este numărul mic de utilizatori care testau şi ofereau feedback pentru versiunile beta ale programului. ,,În fiecare zi, de exemplu, milioane de oameni testează pentru desktop, dar nu am văzut niciodată mai mult de 1000 de utilizatori activi pe zi în mediul Metro.”

Nightingale a fost dispus să accepte posibilitatea creșterii, la un moment dat, a numărului de aplicaţii Metro şi de utilizatori. Până atunci, însă, proiectul Firefox for Metro va fi închis.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele