07 aug. 2014 | 13:50

Movo Wave, brățara de fitness ridicol de ieftină [VIDEO]

ACTUALITATE
Movo Wave, brățara de fitness ridicol de ieftină [VIDEO]

Până anul acesta, brățările de fitness erau accesorii dedicate doar celor pasionați și care aveau disponbilitatea de a investi sume considerabile de bani. Xiaomi a venit cu o brățară de 13 dolari, iar un alt producător din New York a lansat o brățară de 29 de dolari.

Screen Shot 2014-08-07 at 10.49.30

Movo nu este un ceas inteligent, ci funcționează doar ca o brățară de monitorizare a activității, care se conectează la o aplicație dedicată, disponibilă pentru iOS și Android. Deși nu a fost lansată încă, Movo Wave poate fi precomandată de pe site-ul oficial.

Momentan, Movo se află în mijlocul campaniei de marketing prin care dorește să strângă mai multă atenție în jurul brățării. Ei se concentrează pe ideea că a purta o brățară de fitness este rușinos, iar multe gadgeturi arată foarte urât, cazul Google Glass de exemplu. În reclama lor, un măgar poartă un ceas inteligent și ceea ce se dorește a fi Google Glass.

Movo Wave nu se diferențiază foarte mult de alte brățări de activitate. Are o curea de cauciuc și se conectează prin Bluetooth la smartphone, potrivit TechCrunch.

Movo #DontBeAJackass from Movo on Vimeo.

Ce alte brățări avem pe piață?

Xiaomi MiBand, 13 dolari – Șeful Xiaomi, Lei Jun, a menționat că, spre deosebnire de alte brățări inteligente, MiBand are o autonomie de 30 de zile la o singură încărcare și este și rezistentă la apă. De asemenea, MiBand poate debloca orice telefon Xiaomi.

Lei a spus că brățara va fi îmbunătățită pentru a funcționa și cu internetul lucrurilor. Astfel, în viitor, aceasta va debloca ușa atunci când ajungem acasă sau vom putea să pornim diferite gadgeturi din casă. Practic, una dintre parolele noastre va sta la încheietură. Nu știm cât de sigur e acest lucru, mai ales că e ca și cum ne-am ține portofelul la vedere.

Jawbone Up costă 700 de lei și este una dintre cele mai cunoscute de pe piață. Ea se conectează la smartphone și comunică activitatea noastră fizică.

Samsung Gear Fit costă 900 de lei și se deosebește de alte brățări prin faptul că are un ecran tactil, cu un singur rând, pe care pot fi afișate diferite informații. De asemenea, brățara nu monitorizează doar activitatea fizică, ci poate să răspundă la telefon și putem vedea notificări de pe smartphone-urile companiei sud-coreene.

Huawei TalkBand B1 e o brățară inteligentă inspirată de Gear Fit, prezentată în cadrul MWC 2014. Vizavi de activităţile monitorizate, Talkband-ul ştie numărul exact de paşi pe care i-aţi făcut într-o zi, caloriile pierdute, numărul orelor de somn pe care le-aţi petrecut în pat şi calitatea somnului. Nu în ultimul rând, partea cu display-ul se poate detaşa foarte uşor din brăţara de silicon pentru a funcţiona ca o cască handsfree. Costă 99 de euro.

Și Fitbit are o serie de accesorii, iar avantajul e că aplicația a fost lansată de curând și pentru Windows Phone 8.1. 

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele